Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană România, pe primul loc la fraude din fonduri europene

România, pe primul loc la fraude din fonduri europene

o_1bhfg5q6o11kg1fs0jn41kpo10a28.jpg
Foto: Pixabay.com
31 Mai 2017   •   17:57

Din cele 141 de anchete finalizate de Oficiul de Luptă Anti Fraudă (OLAF) în cursul anului trecut, 21 au fost efectuate în România, lucru care clasează țara noastră pe primul loc în topul infracțiunilor de acest tip.

România conduce și în clasamentul inculpărilor făcute la recomandarea OLAF, dar și la cel respingerilor dictate de autoritățuile judiciare autohtone pe aceste cazuri. în total, organismul anti-fraudă european a investigat 33 de abateri de la normele UE în gestionarea fondurilor comunitare, 31 fiind reclamate de surse din mediul privat și doa rdouă de către autorități, scrie News.ro.

Din cele 21 de anchete finalizate în România de inspectorii europeni anti-fraudă, 11 s-au soldat doar cu recomandări din partea reprezentanților Comisiei Europene, celelalte continuându-și traseul în instanțe.

În topul ţărilor în care au avut loc anchete privind fonduri europene gestionate integral sau parţial la nivel local sau regional, România este urmată de Polonia (16 anchete, dintre care opt finalizate cu recomandări), şi de Ungaria (13 anchete, dintre care 11 încheiate cu recomandări).

×
Subiecte în articol: România frauda
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close