Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Posibila victorie a lui Trump este „o amenințare” care „poate complica lupta pentru democrație în UE”, a spus Nicholas Gonzalez Casares

Posibila victorie a lui Trump este „o amenințare” care „poate complica lupta pentru democrație în UE”, a spus Nicholas Gonzalez Casares

Europarlamentarul Nicholas Gonzalez Casares
Europarlamentarul Nicholas Gonzalez Casares. Sursă foto: Captură video Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    07 Sep 2024   •   20:46

Europarlamentarul Nicholas Gonzalez Casares a vorbit sâmbătă dimineață, în emisiunea Be EU de la Antena 3 CNN, despre principalele obiective ale Parlamentului European în următorii 5 ani. Acesta a dezbătut subiecte precum Green Deal, încălzirea globală, efectele războaielor și ale pandemiei, dar și despre importanța păstrării democrației atât în Uniunea Europeană, cât și, individual, în toate statele membre. „O posibilă amenințare, și anume victoria lui Trump la alegerile din SUA, poate complica și lupta pentru democrație în Europa”, a declarat Nicholas Gonzalez Casares.

Întrebat ce crede că ar trebui să fie pus pe ordinea de zi a Parlamentului European, Nicholas Gonzalez Casares a spus:

„Trebuie să reamintim de respectarea regulilor clare ale democrației. Cred că avem amenințări la adresa democrației în UE și, de asemenea, în afara UE, de exemplu, invazia rusă din Ucraina. 

De asemenea, trebuie să finanțăm și să dăm mai multă forță Green Deal-ului european, pentru că eu cred că este o strategie de creștere, este singura strategie de creștere care e posibilă în Europa, și, în cele din urmă, ar trebui să ne gândim la oameni, la felul în care prețurile locuințelor, de exemplu, îi afectează pe cetățenii din Uniunea Europeană. Avem probleme cu locuințele și cu prețurile neaccesibile pentru case noi în Europa. Cred că este o problemă comună în toate țările europene și trebuie să ne gândim la asta”, a declarat europarlamentarul.

„Cred că Green Deal trebuie să continue. Putem discuta despre ritmul Green Deal-ului european, să găsim noi combustibili pentru a alimenta această tranziție, dar cred că este important să nu ne oprim, pentru că și concurenții noștri lucrează în acest sens. Așa că trebuie să continuăm cu această strategie. 

Eu cred că nu avem o altă cale spre decarbonizare care să meargă mai repede decât Green Deal-ul european”, a mai spus Nicholas Gonzalez Casares.

Acesta a subliniat importanța păstrării democrației atât în Uniunea Euopeană, cât și, individual, în fiecare țară membră a UE.

„Cel mai mare pericol pentru mine e întotdeauna extrema dreaptă și lipsa de liberalism în democrație. Cred că trebuie să luptăm împreună pentru a le spune oamenilor că democrația nu este importantă doar pentru că oferă șanse egale pentru oameni. Ei trebuie să simtă asta și cred că Uniunea Europeană este și o modalitate de a promova democrația în propriile noastre țări, spunându-le oamenilor că putem discuta cu persoane din locuri diferite, cu limbi diferite, cu posibilități diferite și că putem pune totul cap la cap și găsi soluții comune pentru toți cetățenii. Așadar, pentru mine, cel mai important lucru este să păstrăm democrația în următorii 5 ani”, a subliniat europarlamentarul.

Nicholas Gonzalez Casares a vorbit apoi despre importanța combaterii problemelor cauzate de încălzirea globală.

„Vorbeam în trecut despre schimbările climatice, despre viitoarea încălzire globală. Încălzirea globală este acum, aici, și o putem simți și putem simți problemele pe care încălzirea globală le provoacă oamenilor. Dar avem la îndemână soluții. Putem fi mai eficienți, consumând mai puțină energie, dar putem și să consumăm energie care nu produce CO2. A trebuit să mizăm pe asta pentru că este singura soluție. Și nu ne putem uita mereu la ceilalți. Trebuie să ne facem și noi temele. Avem calea către decarbonizare. Am spus și mai devreme că este singura cale de a reduce temperaturile, dar aceasta nu e doar problema acestei generații, ci și a generației următoare. Deci, dacă ne oprim acum sau dacă reducem ritmul acum, următoarele generații vor suferi mai mult din cauza schimbărilor climatice, a încălzirii globale”, a explicat acesta.

Europarlamentarul a vorbit apoi despre războaiele din Ucraina și din Israel, despre pandemie și despre posibila amenințare în cazul în care Donald Trump ar câștiga alegerile prezidențiale din SUA.

„Încă avem un război în Ucraina. Avem toate problemele și războiul din Palestina, din Gaza. Așa că unele probleme ne-au rămas. Încerc să fiu optimist, dar uneori este foarte complicat. Nimeni nu se aștepta la o pandemie, dar am avut o pandemie foarte gravă. Desigur, nu cred că se va repeta asta. În orice caz, am învățat multe, nu numai din pandemie sau din criza inflației sau din război... Trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina dacă nu vrem și mai multe probleme în țările de est și în întreaga Europă. De asemenea, avem o posibilă amenințare, și anume victoria lui Trump la alegerile din SUA care poate complica și lupta pentru democrație în Europa”, a declarat Nicholas Gonzalez Casares.

„Cred că inegalitățile au crescut în Europa în timpul crizei anterioare, în criza financiară. Trebuie să fim mai consecvenți în a da putere nu numai oamenilor, ci și țărilor noastre, să investească în soluții reale, să investească în tehnologii verzi, în creșterea numărului de locuințe accesibile, iar normele fiscale nu pot fi extrem de dure pentru oameni. 

(...) Obiectivul meu în acest mandat este să continui să lucrez la dosarul energetic, la Green Deal. De asemenea, voi continua să lucrez în domeniul sănătății, deoarece sănătatea a fost foarte importantă în mandatul anterior, dar acum cred că va trebui să construim această Uniune Europeană pentru sănătate. Este timpul pentru democrație. Și cred că acesta este obiectivul principal pentru care trebuie să lucrăm în acest mandat”, a conchis Nicholas Gonzalez Casares.

×
Subiecte în articol: Nicholas Gonzalez Casares be EU
Citește mai multe din Uniunea Europeană
» Vezi toate știrile din Uniunea Europeană
Cele mai noi știri
Parteneri
x close