''Eu şi toţi cei care urmăresc asta avem impresia că timpul este limitat pentru Grecia'', a declarat ministrul în cadrul conferinţei de presă de prezentare a proiectului de buget pe 2016.
''Va fi din ce în ce mai dificil de găsit soluţii, asta este marea preocupare'', a adăugat el, în ajunul summitului european de la Bruxelles și într-un moment în care spectrul unei ieşiri a Greciei din zona euro reîncepe să agite spiritele.
Wolfgang Schauble a refuzat să-şi asume responsabilitatea pentru deteriorarea relaţiilor între Berlin şi Atena, care au ajuns la nivelul cel mai scăzut după ce guvernul grec s-a plâns de afirmaţiile ministrului de finanţe german.
''Nu am cunoştinţă să fi făcut vreo declaraţie nepoliticoasă la adresa vreunui om politic grec'' a spus el, în timp ce liderul SPD şi ministrul economiei Sigmar Gabriel a cerut o dezbatere raţională în acest caz.
''Nu este vorba despre Grecia împotriva Germaniei'', a spus el, ''ci despre a menţine, împreună, stabilitatea zonei euro''. El a asigurat de ''enormul său respect pentru ceea ce a îndurat populaţia greacă'' în ultimii ani, pe fondul derutei economice a Greciei.
Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat şi el îngrijorarea, miercuri, la Bruxelles. ''Rămân îngrijorat, nu sunt mulţumit de progresele realizate în cursul ultimelor zile şi aş vrea ca şi unii şi ceilalţi să se trezească'', a spus el.
Discuţiile tehnice s-au înmulţit în ultimele zile la Bruxelles şi la Atena pentru a avansa în programul de reforme al Greciei şi a găsi soluţii la problemele cu lichidităţile ale acestei ţări, dar ele întâmpină serioase dificultăţi, notează AFP.
''Trebuie să găsim condiţii acceptabile pentru toţi'', a apreciat la rândul său Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice. Condiţiile în chestiune sunt cele puse de Eurogrup la 20 februarie, când s-a decis prelungirea până la finalul lui iunie a programului de finanţare a Greciei în schimbul reformelor care vor fi stabilite până la sfârşitul lui aprilie.