Antena 3 CNN Economic Auto O importantă fabrică de oțel din Germania se închide, după ce au scăzut comenzile din partea industriei auto: Sute de angajați afectați

O importantă fabrică de oțel din Germania se închide, după ce au scăzut comenzile din partea industriei auto: Sute de angajați afectați

fabrica otel
Fabrică de oțel, imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    18 Oct 2024   •   16:20

Voestalpine AG va reorganiza locaţiile sale de componente auto din Germania, ceea ce va include şi închiderea unei unităţi, pentru a răspunde scăderii cererii şi dificultăţilor structurale, a anunţat vineri producătorul de oţel din Austria, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Anunțul vine în contextul în care și cunoscutul producător auto Volksvagen a anunțat, în septembrie, că ar putea închide două fabrici din Germania, pentru prima dată în istoria companiei. De altfel, țara unde trăiesc aproape un milion de români este în pragul recesiunii.

Fabricile din Dettingen, Schmoelln, Schwaebisch Gmuend şi Boehmenkirch vor forma o reţea comună de producţie, fiecare unitate concentrându-se pe tehnologii de bază selectate, a informat Voestalpine.

"Scopul acestor măsuri este de a asigura pe termen lung viitorul segmentului de echipamente pentru automobile al diviziei Metal şi al celor aproximativ 2.000 de locuri de muncă din Germania", a precizat compania, într-un comunicat.

Economia Germaniei a încetinit, iar comenzile din partea industriei auto au scăzut

Se va renunţa la uzina din Birkenfeld, în funcţie de rezultatul negocierilor cu Consiliul angajaţilor şi cu sindicatul IG Metall, fiind afectaţi aproximativ 220 de angajaţi. "În pofida investiţiilor în derulare şi a măsurilor de îmbunătăţire, încetinirea economiei pe termen lung şi scăderea comenzilor din partea industriei auto nu mai fac fezabilă din punct de vedere financiar continuarea operaţiunilor la Birkenfeld", a informat Voestalpine.

De asemenea, o treime dintre cei 650 de angajaţi de la Dettingen ar putea fi afectaţi de ajustările de personal, a avertizat compania.

Producătorii auto europeni sunt afectaţi de cererea slabă şi majorarea costurilor, dar şi de sporirea concurenţei din China.

Vineri la prânz, acţiunile Voestalpine înregistrau un avans de 3,3% la Bursa de la Viena.

×
Subiecte în articol: fabrica Germania industria auto economie
Parteneri
x close