Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Comisia Europeană aprobă importurile de porumb modificat genetic pentru hrana animalelor

Comisia Europeană aprobă importurile de porumb modificat genetic pentru hrana animalelor

profimedia-0883942190
Autorizaţiile sunt valabile timp de zece ani şi orice produs fabricat din aceste culturi modificate genetic va fi supus regulilor stricte de etichetare şi trasabilitate ale UE. Foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2024   •   15:51

Comisia Europeană a autorizat marţi două culturi de porumb modificat genetic şi a reînnoit autorizaţia pentru o altă cultură de porumb modificată genetic, utilizate ca alimente şi hrană pentru animale, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Deciziile de autorizare ale Comisiei permit doar ca acest porumb modificat genetic să fie importat pentru utilizare ca aliment şi hrană pentru animale, dar să nu să fie cultivat în UE. Acest porumb a trecut printr-o procedură de evaluare cuprinzătoare şi riguroasă, care asigură un nivel ridicat de protecţie a sănătăţii umane şi animale şi a mediului.

Autoritatea Europeana pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) a emis o evaluare ştiinţifică favorabilă, concluzionând că acest porumb modificat genetic este la fel de sigur ca omologul său convenţional.

Autorizaţiile sunt valabile timp de zece ani şi orice produs fabricat din aceste culturi modificate genetic va fi supus regulilor stricte de etichetare şi trasabilitate ale UE.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Tricolorii s-au întors acasă. Au fost primiți ca niște eroi, de sute de fani
x close