Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană O candidată a extremei drepte din Franța s-a retras din cursă, după apariția unei fotografii în care purta o caschetă nazistă

O candidată a extremei drepte din Franța s-a retras din cursă, după apariția unei fotografii în care purta o caschetă nazistă

protest franta profimedia
Daoudi „nu neagă" că a purtat regalul nazist | Sursă foto: Profimedia
de Andreea Ştefan    |    02 Iul 2024   •   17:59

Ludivine Daoudi, o candidată a partidului de extremă-dreapta Adunarea Naţională (Rassemblement National - RN) nu va candida în turul al doilea al alegerilor legislative, după ce o fotografie care o arată purtând o caschetă nazistă a circulat în mediul online.

Ludivine Daoudi, candidată în circumscripția 1 din Calvados, în nord-vestul Franței, a obținut aproape 20% din voturi în primul tur al alegerilor legislative anticipate de duminică din Franța, notează Politico.

Contracandidata sa, Emma Fourreau, candidată din partea partidului de stânga Noul Front Popular, a postat luni pe X o captură de ecran a unei postări pe Facebook de pe contul lui Daoudi, care o arată purtând o șapcă de subofițer Luftwaffe cu o svastică.

„Pe 7 iulie, niciun vot pentru acești fasciști murdari", a scris Fourreau.

Philippe Chapron, oficial al RN, a declarat marți presei locale că Daoudi „nu neagă" că a purtat regalul nazist și că „a făcut această fotografie acum câțiva ani la un târg de arme din Saint-Pierre-sur-Dives".

„Într-adevăr, ea este de acord că fotografia este de prost gust", a spus el, adăugând că „candidatura ei va fi retrasă astăzi".

Ieșirea lui Daoudi din cursă înseamnă că alegătorii din prima circumscripție din Calvados vor avea de ales între doi candidați în turul al doilea: Fourreau, care s-a clasat pe locul al doilea, și candidatul principal Joël Bruneau de la formațiunea de dreapta Les Républicains.

Între timp, un candidat al RN în circumscripția 1 din Mayenne, în nord-vestul Franței, a stârnit controverse luni prin comentariile sale în apărarea bilanțului partidului privind multiculturalismul.

Paule Veyre de Soras, care s-a clasat pe locul al doilea cu 29% din voturi în primul tur, a declarat că RN are „evrei, musulmani, spanioli" printre membrii săi.

„Am un evreu ca oftalmolog", a adăugat ea. „Și am un musulman ca dentist".

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
DNSC: „Amenințare cibernetică pentru utilizatorii Android”
x close