Peste 20 de oficiali guvernamentali au participat la o sesiune comună a comisiilor parlamentare pentru Apărare şi Securitate Naţională, în care au discutat despre răspunsul Ungariei la criza imigranţilor, în curs.
Secretarul de stat de la Ministerul de Interne Karoly Kontrat i-a informat pe membrii comisiilor că, odată ce gardul de la frontiera cu Sebia va fi finalizat, acesta va fi suficient de sigur să oprească afluxul de "imigranţi ilegali". El a anunţat că ministerul a suplimentat atât numărul de poliţişti, cât şi de membri ai forţelor din domeniul managementului dezastrelor staţionaţi la frontieră. Imigranţii devin tot mai agresivi, a subliniat el, au tot mai multe solicitări şi refuză să coopereze, îngreunând activităţile ministerului.
Kontrat a mai anunţat că peste 156.000 de imigranţi au intrat în Ungaria ilegal de la începutul anului, cei mai mulţi provenind din Siria. El a adăugat că aproximativ 140.000 de solicitanţi de azil au depus cereri, dintre care 45.000 sunt cetăţeni sirieni. Şeful Poliţiei naţionale Karoly Papp a informat comisiile că în total 862 de suspecţi de trafic cu persoane au fost anchetaţi începând din ianuarie.
Janos Hajdu, şeful Centrului ungar pentru luptă împotriva terorismului (TEK), a declarat că "este clar" că terorişti pot să pătrundă în Europa împreună cu valul de imigranţi, adăugând că Ungaria este de asemenea îngrijorată de ameninţarea grupării extremiste Statul Islamic (SI). El a notat că un număr de organizaţii teroriste care a îndemnat la comiterea unor atacuri în Europa.