Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Au început negocierile pentru al treilea împrumut pentru Grecia

Au început negocierile pentru al treilea împrumut pentru Grecia

gr.jpg
Foto: Agerpres/EPA
de M.Z.    |    02 Aug 2015   •   00:43

Negocierile pentru cel de-al treilea acord de împrumut pentru Grecia au început la Atena, iar rolul central în discuţii îl are o româncă.

Împreună cu guvernul elen şi delegaţia Uniunii Europene, Delia Velculescu, reprezentantul FMI pentru Grecia, are misiunea de a stabili codiţiile necesare pentru încheierea acordului. Românca e vânată cu insistenţă de presa elenă.

 
Delia Velculescu, reprezentanţii Uniunii Europene şi cei ai guvernului grec au avut prima rundă de convorbiri într-un hotel din Atena. Discuţiile s-au purtat cu uşile închise, iar negociatorii nu au făcut nicio declaraţie şi au evitat camerele de filmat.
 
Românca numită recent şefa misiunii FMI în Grecia a stârnit însă curiozitatea presei elene. Jurnaliştii greci au publicat fotografii şi filme făcute cu telefonul mobil în care ea e prezentată înaintea discuţiilor. Delia Velculescu e acum în centrul atenţiei în Grecia.
 
Presa spune că românca originară din Sibiu e protejată de 20 de bodyguarzi, deşi, în hotel, era însoţită de unul singur.
 
Ziarele elene o prezintă drept varianta brunetă a şefei FMI, Christine Lagarde, susţinând că are un instinct de pasăre de pradă. "Zâmbeşte rar, are o atitudine extrem de rece la negocieri şi îşi schimbă opinia doar în faţa unor argumente extrem de solide", scriu jurnaliştii greci.

Unele articole vorbesc şi despre atitudinea dură a Deliei Velculescu faţă de oficialii ciprioţi, acum trei ani, când a condus misiunea FMI în această ţară, unde a fost supranumită Drăculescu. 

Citiţi şi Românca în mâinile căreia stă soarta Greciei, lăudată în presa străină

 

×
Subiecte în articol: Grecia imprumut
Citește mai multe din Uniunea Europeană
» Vezi toate știrile din Uniunea Europeană
Cele mai noi știri
Parteneri
x close