Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană va decide miercuri asupra aplicării de noi sancţiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană va decide miercuri asupra aplicării de noi sancţiuni împotriva Rusiei

uniuneaaa.jpg
Foto: fumn.eu
de S.T.    |    09 Sep 2014   •   19:45

Uniunea Europeană va decide miercuri dacă să aplice sau să suspende noile sancţiuni economice adoptate împotriva Rusiei, a anunţat, marţi, Comisia Europeană, informează AFP.

"Statele membre vor aborda din nou problema, pentru a decide următoarele etape", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei europene, Maja Kocijancic.

Cei 28 de ambasadori ai UE trebuie să analizeze o evaluare furnizată de serviciul diplomatic cu privire la punerea în aplicare a acordului de încetare a focului în Ucraina, încheiat vineri între Kiev şi rebelii proruşi.

Conform "procedurii normale", punerea în aplicare a sancţiunilor ar fi trebuit să înceapă după adoptarea lor formală, luni, a precizat o sursă europeană. Însă statele membre, dintre care multe sunt îngrijorate de efectul negativ al acestor sancţiuni pentru economiile din propriile ţări sau le consideră inoportune după încheierea acordului de încetare a focului, ar putea să aibă nevoie de mai mult timp de gândire. În acest caz, o nouă "procedură formală" trebuie să fie angajată între capitale, a spus aceeaşi sursă.

Printre ţările care au frânat punerea în aplicare imediată a sancţiunilor, la reuniunea de luni, se numără Austria, Suedia, Cipru şi Germania.

"Ţinând cont de situaţia de pe teren, UE este gata să revină, în totalitate sau parţial, asupra sancţiunilor aprobate", a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la finalul reuniunii.

Citeşte şi:

Barroso: UE intenţionează să coopereze cu Rusia în estul Ucrainei. Un nou război rece nu corespunde intereselor nimănui



×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close