FMI a avertizat că nu va continua să furnizeze bani Greciei în măsura în care statul elen nu poate să prezinte garanţii că sumele vor fi returnate.
"Noi, europenii, punem aceleaşi condiţii ca şi FMI", a declarat Rehn pentru săptămânalul Der Spiegel. Oficialul a adăugat că o decizie în acest sens nu a fost luată, dar că situaţia este foarte serioasă.
Pe de altă parte, Juergen Stark, membru în conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), consideră că Grecia poate obţine din programul de privatizări fonduri de şase ori mai mari decât a planificat, a relatat Reuters.
Programul – parte a unui pachet mai larg de măsuri menite să ajute statul – are ca ţintă să aducă 50 de miliarde de euro până în 2015.
“Guvernul elen are acţiuni în companii listate, deţine proprietăţi imobiliare. Experţii estimează că potenţialul (din privatizări) este de 300 de miliarde de euro", a spus oficialul Băncii Centrale Europene, Juergen Stark.
Statul elen, al cărui datorii se ridică la 330 de miliarde de euro are nevoie de susţinere din partea partidelor politice din Opoziţie pentru a implementa noi reforme fiscale, înainte ca Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană să elibereze următoarele tranşe de împrumut pentru ajutor.
Oficiali din Uniunea Europeană au cerut autorităţilor de la Atena să urgenteze procesul de privatizare şi au sugerat, de asemenea, înfiinţarea unei instituţii care să se ocupe exclusiv de acest proces.