Antena 3 CNN Externe Ungurii cer în stradă demisia guvernului

Ungurii cer în stradă demisia guvernului

Ungurii cer în stradă demisia guvernului
16 Sep 2007   •   09:47

Budapesta e în fierbere, la un an după violenţele de stradă din toamna lui 2006, care au îngrijorat Europa. 5.000 de oameni au ieşit în centrul capitalei maghiare, pentru a cere demisia premierului Ferencz Gyurcsany, la un an de la discursul în care şeful guvernului recunoştea că a minţit pentru câştigarea alegerilor din 2006.

La un an de la violenţele din piaţa Kossuth din faţa Parlamentului de la Budapesta, protestatarii s-au reunit din nou în capitala Ungariei. Au ascultat la megafoane fragmente din înregistrarea audio a discursului în care premierul recunoştea, că partidul său a minţit pentru a-şi asigura victoria în alegerile generale. Alţi 600 de activişti de extremă dreapta s-au strâns în Piaţa Eroilor, locul tradiţional de demonstraţii din Budapesta, pentru o mişcare de protest antiguvernamentală. Mulţimea a cerut, ca şi anul trecut, demisia lui Gyurcsany şi a guvernului său socialist-liberal.

Tensiunea este în creştere la Budapesta, iar autorităţile au luat măsuri sporite de securitate, pentru a evita violenţe de genul celor din 2006. Sute de oameni au fost răniţi, inclusiv mai mulţi ziarişti, în toamna anului trecut, în cele mai grave violenţe de la căderea comunismului în Ungaria.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close