Guvernul ungar își menține intenția de a construi noi garduri de sârmă ghimpată la granițe pentru a opri pătrunderea imigranților ilegali, un decret semnat luni seară de premierul Viktor Orban cerând miniștrilor apărării și de interne să pregătească ridicarea acestor garduri, fără să indice însă și amplasamentul lor, transmite agenția EFE.
Potrivit presei, încă un gard ar putea fi ridicat în provincia Zala, situată la frontiera Ungariei cu Croația și Slovenia, zona pe unde în ultima săptămâna au intrat mii de migranți în fiecare zi venind dinspre Croația. Lungimea sectorului de graniță croato-ungară în provincia Zala este de 42 de kilometri, dar râul Mura separă cele două țări pe o porțiune de 24 de kilometri, formând o barieră naturală.
În decretul semnat de Orban se mai ordonă provinciilor unde a fost declarată "starea de criză din cauza imigrației masive" să pregătească "închiderea temporară a frontierei".
Guvernul de la Budapesta a declarat starea de criză în provinciile Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya, Vas, Somogy și Zala, toate aflate la granița cu Serbia sau Croația. Frontiera cu Serbia este deja complet închisă cu un gard de sârmă ghimpată, fapt care a determinat migranții să-și modifice traseul către vestul Europei prin Croația, astfel că Budapesta a ridicat încă un gard pe o porțiune de 41 de kilometri la granița croată.
Citeşte şi:
Croaţia face acuzaţii grave: Grecia îşi goleşte taberele de refugiaţi trimiţându-i spre noi