Antena 3 CNN Externe Ungaria. Prostituatele vor plăti impozite şi vor tăia chitanţe

Ungaria. Prostituatele vor plăti impozite şi vor tăia chitanţe

Ungaria. Prostituatele vor plăti impozite şi vor tăia chitanţe
03 Oct 2007   •   19:53

Prostituatele din Ungaria ar putea primi permise de liberă practică, pentru a intra în legalitate. În acest sens, autorităţile de la Budapesta au pus la punct şi un program de mediatizare a programului. Consultanţii financiari le explică femeilor, în stradă, ce beneficii au dacă plătesc taxe la stat. În Ungaria, cea mai veche meserie din lume nu se pedepseşte prin lege încă de acum opt ani. Însă proxenetismul şi bordelurile sunt strict interzise.

Autorităţile de la Budapesta au anunţat recent că prostituatele ar putea obţine un permis de liberă parctică. Aşa că ele sunt obligate să-şi declare veniturile, să ofere clienţilor chitanţă şi să plătească impozite. Această industrie depăşeşte un miliard de dolari, anual, în Ungaria.

Cum nu e uşor să mediatizezi un astfel de proiect în rândul prostituatelor, autorităţile au găsit o soluţie inedită. Un consultant financiar le adună pe fete de pe stradă, într-un autobuz, şi le explică ce au de câştigat dacă plătesc taxe la stat. Lecţiile au prins bine. Până acum, zeci de femei au depus cerere pentru a obţine permis de liberă practică.

Prostituatele vor face parte din sistemul de pensii, vor putea primi îngrijire medicală de la stat şi vor avea şansa să aplice pentru un credit ipotecar şi să-şi cumpere o casă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close