Antena 3 CNN Externe Ungaria nu va cultiva plante modificate genetic

Ungaria nu va cultiva plante modificate genetic

Ungaria nu va cultiva plante modificate genetic
21 Feb 2007   •   14:35

Ungaria nu va cultiva plante modificate genetic. Decizia a fost luată la Bruxelles, în cadrul Consiliului pe probleme de Mediu. Miniştrii de Mediu din statele membre ale Uniunii Europene au blocat propunerea Comisiei Europene de a forţa Ungaria să cultive porumbul modificat genetic (MG) MON810.

Singura ţară care s-a abţinut de la vot a fost România, poziţie din care reiese că ţara noastră va permite cultivarea acestui soi de către fermierii români. Subiectul a provocat discuţii aprinsse între Ministerul Mediului şi Organizaţia Ecologică Greenpeace, potrivit HotNews.

Organizaţia cere Ministerului să interzică imediat importul şi cultivarea liniei de porumb MG MON810 pentru a proteja mediul, sănătatea oamenilor şi agricultura din România.

Pe de altă parte, Ministerul Mediului acuză Greenpeace de dezinformare, ?mai ales că modalitatea de vot a României a fost exprimată, încă din data de 7 februarie anul curent, în cadrul reuniunii COREPER I. (...) Mai mult, poziţia României a fost transmisă partenerilor ungari încă din data de 12 februarie 2007, dată la care a avut loc întâlnirea celor doi miniştri ai mediului", potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close