Antena 3 CNN Externe În Ungaria fost inițiat un proiect de lege împotriva comunităţii LGBT

În Ungaria fost inițiat un proiect de lege împotriva comunităţii LGBT

Partidul de guvernământ Fidesz din Ungaria a propus un proiect de lege care interzice diseminarea a ceea ce a numit “conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli”.

o_1f7ton6un1vb38bidq3kujjrbb.jpg
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    11 Iun 2021   •   19:30

Deputaţi Fidesz au depus un amendament la legea care pedepseşte pedofilia care prevede ca tinerilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani să nu li se prezinte în şcoli informaţii referitoare la pornografie şi niciun alt conţinut care încurajează schimbările de sex ori homosexualitatea.

Parlamentarii au prevăzut, totodată, în proiect crearea unei liste a organizaţiilor autorizate să predea lecţii de educaţie sexuală în şcoli.

“Proiectul Fidesz poate limita drastic libertatea de exprimare şi drepturile copiilor, pune în pericol sănătatea mintală a tinerilor LGBTQI şi îi împiedică să aibă acces la informaţii şi susţinere”, a avertizat într-un comunicat societatea pentru drepturile omului Háttér, evocând o asemănare a proiectului cu legea împotriva propagandei gay din Rusia.

Această iniţiativă nu a rămas fără replică din partea asociaţiilor pentru drepturile omului, care au cerut Fidesz să retragă proiectul.

Háttér (Fundal), una dintre cele şapte grupuri pentru drepturile omului, face o paralelă între iniţiativa Fidesz şi legea împotriva propagandei gay din Rusia.

Anul trecut, o carte pentru copii, "Ţara minunilor este a tuturor", menită să-i ajute pe cei mai tineri să accepte minorităţile şi să combată ostracizarea socială, a stârnit controverse în politica ungară, guvernul afirmând că reprezintă "propagandă homosexuală" şi ar trebui interzisă în şcoli.

×
Subiecte în articol: LGBT LGBTI Viktor Orban
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close