Antena 3 CNN Externe Ungaria. Bombe lacrimogene împotriva militanţilor

Ungaria. Bombe lacrimogene împotriva militanţilor

Ungaria. Bombe lacrimogene împotriva militanţilor
15 Mar 2007   •   20:56

Violenţe la Budapesta cu ocazia manifestărilor de Ziua maghiarilor de pretutindeni. Poliţia a folosit bombe lacrimogene pentru a dispersa grupurile de militanţi de extremă dreapta care participau la o manifestaţie ilegală. Ceremoniile oficiale au fost intens huiduite, iar Poliţia se teme că manifestaţiile s-ar putea transforma în proteste violente. Simpatizanţii opoziţiei din Ungaria au ieşit în stradă pentru a cere, vehement, demisia premierului Ferenc Gyurcsany, prezent la una din cele 120 de festivităţi din Budapesta.

Măsuri draconice de securitate au fost luate în special în jurul zonelor unde au avut loc ceremoniile: mii de poliţişti, garduri de protecţie şi 100 de camere video instalate în puncte sensibile. Autorităţile au vrut, astfel, să se asigure că manifestaţiile nu degenerează în violenţe. Numai că protestatarii au găsit soluţii să-şi arate nemulţumirea faţă de cei aflaţi la putere.

Seria de demonstraţii anti-guvernamentale a început în septembrie anul trecut, când presa a dezvăluit că premierul a minţit poporul pentru a câştiga alegerile. Demonstraţiile violente s-au soldat atunci cu sute de răniţi.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close