Antena 3 CNN Externe Una din turistele dispărute în Grecia a apucat să ceară ajutor. Ce mesaj a trimis la hotelul unde era cazată

Una din turistele dispărute în Grecia a apucat să ceară ajutor. Ce mesaj a trimis la hotelul unde era cazată

profimedia-0878178733
Profimedia
de Dana Musceleanu    |    18 Iun 2024   •   17:44

O femeie căutată de vineri pe insula greacă Sikinos, a trimis un mesaj de ajutor către hotelul unde era cazată înainte să dispară, a anunţat marţi proprietarul unităţii de cazare, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

În Grecia este în desfăşurare o misiune de căutare a unei femeii din Franţa în vârstă de 73 de ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit de autorităţi. Ea este una dintre cei trei turişti daţi dispăruţi în ultima perioadă. Alţi cinci turişti au murit luna aceasta pe fondul temperaturilor neobişnuit de ridicate.

Ilias Gavanas, proprietarul pensiunii din Sikinos, unde era cazată turista din Franţa, a declarat pentru Reuters că ultima dată a avut veşti de la ea vineri, când a sunat-o în jurul orei 8:30 după ce a observat că are un apel pierdut de la aceasta la ora 5:50.

Proprietarul susţine că femeia i-a trimis un selfie şi un mesaj cu textul ''Am căzut''. El i-a răspuns atât în franceză cât şi în engleză, cerându-i detalii despre locul în care se află şi îndemnând-o să sune la numărul european de urgenţă 112. Imediat după ce i-a trimis mesajul, hotelierul a alertat poliţia şi autorităţile municipale.

''Îi avertizăm să nu iasă pe caniculă, să ne informeze mereu unde se află, să nu rătăcească singuri'', a mai explicat proprietarul pensiunii.''Erau 40 de grade''.

Grecia fierbe la peste 40 de grade

Sikinos, o insulă în mare parte aridă şi cu puţini locuitori, situată în Marea Egee, a spus Gavanas este cunoscută pentru traseele sale pe care turiştii le parcurg pe jos. Numai că de la începutul lunii temperaturile din Grecia au sărit de 40 de grade, iar drumeţiile au devenit ceva riscant.

Ministerul Turismului din Grecia a transmis că ''rămâne vigilent'' şi colaborează cu alte ministere pentru a asigura buna informare a turiştilor.

Tot în Sikinos este dată dispărută şi o a doua turistă franceză, iar autorităţile cred că cele două femei au pornit împreună în drumeţie, deşi nu stăteau la acelaşi hotel, a transmis poliţia.

Un alt turist, american, este dat dispărut din 11 iunie de pe insula Amorgos.

Printre cei cinci turişti care şi-au găsit sfârşitul în Grecia, s-a numărat şi prezentatorul britanic de televiziune Michael Mosley, al cărui trup a fost descoperit pe insula Symi.

Un american de 55 de ani a murit pe insula Mathraki, din Marea Ionică, un turist olandez de 74 de ani a murit pe insula Samos, iar doi excursionişti şi-au pierdut viaţa în Creta.

×
Subiecte în articol: Grecia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close