Antena 3 CNN Externe Un ziarist a ascultat telefoanele regale

Un ziarist a ascultat telefoanele regale

Un ziarist a ascultat telefoanele regale
27 Ian 2007   •   13:25
Marea Britanie. Un ziarist al săptămânalului News of the World va petrece patru luni după gratii pentru vina de a fi ascultat telefoanele unor colaboratori ai prinţului Charles şi copiilor săi. Un detectiv particular, complice cu ziaristul, a primit o pedeapsă şi mai severă - 6 luni de închisoare. Redactorul-şef al publicaţiei şi-a dat demisia, asumându-şi responsabilitatea pentru scandal.

Ziaristul Clive Goodman şi complicele său, Glenn Mulcaire, reuşiseră să facă rost de numerele şi codurile telefonice secrete ale secretarilor celor trei prinţi - Charles, William şi Harry. În opt luni, ei au ?pescuit? de peste 600 de ori în mesageriile vocale, în căutarea unor ştiri în exclusivitate.

Goodman a putut, astfel, dezvălui că prinţul William... se rănise la genunchi. Dar acest succes i-a fost fatal: faptul era cunoscut doar de câţiva oameni, iar serviciile secrete n-au întârziat să dea de urma ?piraţilor? telefonici.

La proces, judecătorul le-a calificat activitatea drept ?atingere gravă, ilegală şi de neiertat a vieţii private?, fără nici o legătură cu libertatea presei, şi i-a trimis la închisoare. Scuzele prea târzii nu le-au fost de folos.

Nu se ştie cu ce s-a ales ziaristul, dar detectivul particular avea un contract de peste 100.000 de lire sterline cu News of the World, pentru ?cercetări şi informaţii?. Pe lângă familia regală, el mai asculta telefonul manechinului Elle MacPherson şi pe cel al unui impresar de fotbalişti.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close