Antena 3 CNN Externe Un teolog german cere demisia Papei Benedict, pentru că a "iertat" un episcop care nu recunoaşte Holocaustul

Un teolog german cere demisia Papei Benedict, pentru că a "iertat" un episcop care nu recunoaşte Holocaustul

Un teolog german cere demisia Papei Benedict, pentru că a "iertat" un episcop care nu recunoaşte Holocaustul
03 Feb 2009   •   11:33

Un teolog liberal catolic i-a cerut Papei Benedict al XVI-lea să demisioneze, după ce a anulat excomunicarea unui episcop englez care nu recunoaşte Holocaustul. În Germania, unde negarea Holocaustuluis e pedepseşte cu închisoarea, decizia papei a fost aspru criticată de opinia publică.
"Dacă Papa doreşte binele Bisericii, ar trebui să demisioneze", a declarat teologul Hermann Haering pentru cotidianul german Tageszeitung.
Oficialii de la Vatican au recunoscut că s-au comis unele ?erori? în ceea ce priveşte decizia de anulare a excomunicării episcopului Richard Wiliamson.
"Papa a propus iniţierea dezbaterii pentru că doreşte unitate în interior şi exterior", a declarat responsabilul de la Vatican pentru relaţia cu evreii. El a adăugat că episcopul în cauză este încă suspendat.
Wiliamson a afirmat că dovezile istorice privind gazarea a şase milioane de evrei de câtre nazişti, nu sunt decât nişte ?minciuni?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea demisia
Cele mai noi știri
Parteneri
x close