Antena 3 CNN Externe Un tânăr cu nevoi speciale a murit după ce îngrijitorul său l-a lăsat ore întregi în mașină, pe caniculă: „Nu l-am verificat. Am uitat"

Un tânăr cu nevoi speciale a murit după ce îngrijitorul său l-a lăsat ore întregi în mașină, pe caniculă: „Nu l-am verificat. Am uitat"

mana barbat geam spart - getty
Tânărul cu nevoi speciale a stat cel puțin două ore închis în maşină pe caniculă. Sursa Foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    23 Aug 2024   •   20:55

Un bărbat din Carolina de Nord cu nevoi speciale a murit după ce îngrijitorul său l-ar fi lăsat singur într-o maşină timp de câteva ore, pe caniculă, anunţă Poliţia, citată de publicaţia People. 

Incidentul a fost raportat marți, 20 august, la ora 16:43, conform biroului șerifului din Johnston County, a relatat CBS 17. Victima a fost identificată ca fiind Dontarious Batts, un bărbat cu nevoi speciale cu vârsta cuprinsă între 20 și 25 de ani.

Conform presei locale, a fost primit un apel la 911 din Johnston County, în care un bărbat, ulterior identificat ca Rogers Lee Inge Jr., în vârstă de 55 de ani, ar fi declarat că este responsabil pentru moartea unei persoane aflate în îngrijirea sa, care fusese lăsată în vehiculul său.

În timpul apelului, dispecerul i-a indicat lui Inge să oprească la o stație de pompieri situată la 9039 Cleveland Road în Clayton, unde echipele de urgență, personalul de pompieri și deputații de la JCSO l-au întâlnit.

Inge, un angajat al Universal Health Care care se ocupa de Batts, ar fi spus deputaților că l-a adus pe Batts la muncă cu el mai devreme în acea zi, la al doilea său loc de muncă la Cleveland High School, unde lucra ca îngrijitor, a relatat WRAL. El le-ar fi spus polițiștilor că l-a lăsat pe Batts în mașină cu geamurile închise și motorul oprit la ora 8 dimineața, adăugând că s-a întors la mașină pentru a verifica starea lui în jurul orei 10 dimineața și Batts părea să fie bine.

Inge și-a terminat ziua de lucru la Cleveland High School, iar când s-a întors la vehiculul său în jurul orei 16:17, Batts era decedat, conform WRAL.

Într-un audio de la 911 obținut de WRAL, Inge, descris ca fiind „emoțional distrus”, ar fi spus: „Este vina mea.”

„Nu am crezut că e atât de cald astăzi. Nu l-am verificat. Am uitat. Eram la muncă,” a continuat el, conform relatărilor.

O echipă de intervenţie de la ABC 11 a spus că temperatura din zonă a ajuns la 27 de grade Celsius în acea zi. Presa locală a mai menționat și serviciul național de meteorologie, care a avertizat că temperatura din interiorul unui vehicul parcate în soare poate depăși cu până la 50 de grade Celsius temperatura exterioară.

×
Subiecte în articol: Carolina de Nord tânăr mort canicula
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close