Antena 3 CNN Actualitate Un soldat ucrainean care a vrut să fugă în Republica Moldova a fost ucis de poliția de frontieră

Un soldat ucrainean care a vrut să fugă în Republica Moldova a fost ucis de poliția de frontieră

soldati ucraineni cu pusca in mana
Patru soldați ucraineni au vrut să dezerteze în Moldova. Foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2024   •   13:08

Autorităţile ucrainene au anunţat luni că un dezertor care încerca să fugă din Ucraina în Republica Moldova a fost ucis de poliţia de frontieră, informează AFP, potrivit Agerpres.

Pe 14 iulie, "patru soldaţi au evadat din unitatea lor de antrenament pentru a încerca să treacă pe jos frontiera cu Republica Moldova", a anunţat Biroul de Anchetă al statului ucrainean într-un comunicat.

Unul dintre ei, "încercând să scape, a atacat un poliţist de frontieră. Ca răspuns, acesta şi-a folosit arma din dotare pentru a trage asupra atacatorului", a precizat aceeaşi sursă.

Ducând lipsă de soldaţi pe front, Ucraina a demarat de mai multe săptămâni o campanie de mobilizare pentru a completa rândurile armatei sale.

În condiţiile în care bărbaţii care au vârsta de luptă nu au dreptul să părăsească ţara, unii încearcă să fugă din Ucraina în mod ilegal pentru a se sustrage mobilizării în armată.

Cu toate acestea, incidentele armate precum cel de duminică sunt rare, însă zeci de persoane care încercau să fugă au fost arestate anul acesta.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close