Antena 3 CNN Externe Un român se află în greva foamei într-un penitenciar din Spania

Un român se află în greva foamei într-un penitenciar din Spania

Un român se află în greva foamei într-un penitenciar din Spania
23 Iun 2008   •   16:32
Un român se află în greva foamei într-un penitenciar din Valdemoro, aproape de Madrid. Protestul său a început la 9 mai, comunică Ambasada României la Madrid, citată de Mediafax. Bărbatul este ţinut sub atentă supraveghere medicală, la infirmeria închisorii. Ambasadei României nu a fost contactată de românul arestat, ci s-a autosesizat, relatează agenţia de presă, care anunţă că familia va sosi să îl viziteze.

Bărbatula fost arestat în luna februarie. La scurt timp, a intrat în grevă pentru a determina anchetatorii săi să accepte la dosar o probă de voce. Solicitarea i-a fost admisă şi bărbatul a sistat protestul.

S-a răzgândit, însă, şi a reintrat în grevă pentru a cere să fie judecat în stare de libertate. Ambasada României nu e străină de caz. Diplomaţii au mai intervenit o dată, la sfârşitul lunii mai, în legătură cu acelaşi român.

O echipă de consuli a promis să îl va ajuta pe român să aibă parte de un proces corect. Bărbatul a fost arestat pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă cu carduri bancare.

Sursă foto: www.wikipedia.org

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close