Antena 3 CNN Externe Un român din Spania s-a deghizat în polițist și a încercat să răpeasă doi milionari în criptomonede, ajutat de complici ruși

Un român din Spania s-a deghizat în polițist și a încercat să răpeasă doi milionari în criptomonede, ajutat de complici ruși

barbati arestati si urcat in duba de politisti spanioli
Un român din Spania s-a deghizat în polițist și a încercat să răpeasă doi milionari în criptomonede FOTO: elmundo.es
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2024   •   11:56

Un român a fost arestat în Spania, după ce s-a deghizat în poliţist spaniol şi a încercat să răpească doi milionari în criptomonede pentru a le fura banii. El nu a acționat singur, având patru complici din Rusia și Bulgaria. Una dintre victime a fost bătută cu brutalitate în parcarea unui centru comercial. 

Garda Civilă a reținut cinci bărbați pentru că au încercat să răpească două persoane, în Madrid. Operațiunea a avut loc în colaborare cu Poliția Locală din Majadahonda, după ce au fost observate activități suspecte într-o parcare de la un centru comercial din zonă. 

Ancheta a fost declanșată în urmă cu o săptămână, când Garda Civilă a fost alertată de Poliția Locală care a localizat câteva persoane de naționalitate rusă care schimbau plăcuțele de înmatriculare ale unui autoturism și urmăreau două persoane pe care au încercat să le sechestreze, a precizat într-un comunicat Comandamentul din Madrid.

Suspecții au recurs la forță pentru a-i obliga pe cei doi bărbați să urce într-o dubă. Când și-au dat seama că poliția era pe urmele lor au fugit, dar au fost prinși ulterior pe străzile din Madrid.

Anchetatorii au aflat că tentativa de răpire avea în spate o posibilă reglare de conturi.  De la cei cinci suspecți au fost confiscate două arme false, emițătoare radio, îmbrăcăminte tactică și șepci ale poliției naționale, bandă adezivă și mănuși. În plus, în vehiculul victimelor a fost găsit un dispozitiv de urmărire cu ajutorul căruia suspecții au localizat victimele. 

Cei cinci suspecți au vârste cuprinse între 29 și 48 de ani și nu au antecedente penale în Spania. 

Francisco Martín, delegatul guvernului de la Madrid, a transmis că trei dintre persoanele reținute sunt de naționalitate rusă, una de naționalitate bulgară și alta de naționalitate română. 

„Persoanele răpite ar putea avea resurse mari în criptomonede și au fost răpite pentru a încerca să le extorcheze și să fure acest material prin acest mecanism. Dar acum depinde de instanță să coroboreze dacă acesta este cazul și, dacă da, să pronunțe sentința corespunzătoare”, a mai spus acesta.

×
Subiecte în articol: rapiri Spania romani spania
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close