Antena 3 CNN Externe Un preot militar a fost înjunghiat de un băiat de 16 ani, în Irlanda. Atacatorul a fost prins cu focuri de armă

Un preot militar a fost înjunghiat de un băiat de 16 ani, în Irlanda. Atacatorul a fost prins cu focuri de armă

renmore Iranda injunghiere 2
Preotul militar Paul F. Murphy a fost înjunghiat de un adolescent de 16 ani în fața unei cazarme din Republica Irlanda. Surse foto: X@CatholicArena, Getty Images
de A.I.    |    16 Aug 2024   •   20:40

Autoritățile din Republica Irlanda anchetează o pistă teroristă în atacul în care un băiat de 16 ani l-a înjunghiat de mai multe ori pe un preot militar, transmite Sky News.

Atacul a avut loc joi seară în fața cazărmii Renmore din comitatul Galway.

Agresorul a fost arestat și se află în custodia poliției. El este cetățean irlandez și provine din comitatul unde a avut loc agresiunea.

Preotul a fost internat în spital cu răni grave, dar medicii spun că viața lui nu este în pericol.

Victima, părintele Paul F. Murphy, a postat un mesaj online.

"Prieteni, vă mulțumesc pentru rugăciunile, dragostea și grija voastră. Îmi pare rău că nu pot răspunde la toate mesajele și apelurile care îmi parvin. Sunt bine. Aștept doar operația", a scris Murphy.

Poliția a confirmat că ancheta urmează să stabilească dacă atacul a avut o motivație teroristă. Investigatorii nu cred, însă, că înjunghierea preotului ar face parte dintr-un complot mai amplu.

Unitatea specială de detectivi, care se ocupă cu investigarea amenințările teroriste, examinează postările suspectului pe rețelele sociale și o posibilă adversitate dezvoltată de agresor cu privire la desfășurarea soldaților irlandezi în străinătate, în țări cu populație musulmană, după cum notează The Guardian.

Publicația menționează că unitățile militare irlandeze fac parte din misiunile ONU în mai multe zone de conflict, între care Liban și Siria.

Cum a decurs atacul cu cuțitul asupra preotului militar din Irlanda

Atacul asupra părintelui Murphy a avut loc joi, în jurul orei 22.45.

Adolescentul agresor a fost imobilizat de soldați, fiind apoi arestat.

Armata irlandeză a confirmat că militarii au tras focuri de armă în timp ce încercau să-l oprească pe atacator.

Locul faptei a fost ulterior izolat.

Ministrul irlandez al Apărării, Michael Martin, a condamnat atacul de la cazarma Renmore.

"Îi felicit pe membrii forțelor de apărare aflați la datorie în acel moment, a căror intervenție a fost esențială. Gândurile noastre sunt alături de cel rănit în atac", a declarat el.

Sky News amintește că, într-o altă agresiune, un bărbat a fost acuzat de tentativă de omor, luna trecută, după ce un ofițer militar a fost înjunghiat lângă o cazarmă din Gillingham, în comitatul britanic Kent.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close