Antena 3 CNN Externe Un polițist ucis în fața Ambasadei Nigerului la Cairo

Un polițist ucis în fața Ambasadei Nigerului la Cairo

cairo.jpg
29 Iul 2015   •   07:49

Un polițist egiptean care răspundea de securitatea Ambasadei Nigerului la Cairo a fost împușcat mortal în cursul nopții de marți spre miercuri, a făcut cunoscut un responsabil al forțelor de ordine, precizând că autorii atacului au reușit să fugă, scrie Agerpres.

Un alt polițist a fost rănit de cei doi agresori înarmați care au reușit să fugă cu o motocicletă după ce au deschis focul asupra forțelor staționate în fața Ambasadei Nigerului, situată în sud-vestul capitalei Cairo, a precizat responsabilul.

După destituirea de către armată a președintelui islamist Mohamed Morsi, în iulie 2013, și debutul represiunii contra partizanilor acestuia, grupările jihadiste și-au înmulțit atacurile care vizează forțele de securitate.

Majoritatea atentatelor spectaculoase din ultimele luni, în care și-au pierdut viața sute de polițiști și soldați, au fost comise în nordul Peninsulei Sinai, bastion al aripii egiptene a grupării jihadiste Statul Islamic (SI). Atacuri armate au loc, de asemenea, în capitală și în Delta Nilului.

Aripa egipteană a SI, numită "Provincia Sinai", a revendicat astfel un atentat cu mașină capcană contra consulatului italian la Cairo, care a făcut un mort, primul atac contra unei reprezentanțe diplomatice după înlăturarea lui Mohamed Morsi.

Jihadiștii susțin că acționează ca represalii la sângeroasa represiune care s-a abătut asupra simpatizanților lui Mohamed Morsi și în care peste 1.400 de persoane au fost ucise, în majoritate militanți islamiști.

×
Subiecte în articol: Egipt politist atac
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close