Un piton de doi metri lungime, care se încălzea la soare, a fost descoperit în centrul Kaliningradului, o enclavă rusă între Polonia şi Lituania, a precizat, marţi, serviciul de presă al administraţiei publice locale, citat de
AFP.
"Instalat în apropierea unui imobil rezidenţial, pitonul, moleşit de căldură, se comportat paşnic, nefăcând rău cuiva", se arată într-un comunicat trasnmis agenţiei Iterfax, citată de AFP.
Potrivit specialiştilor, pitonii din această specie nu sunt periculoşi pentru oameni, în afară de faptul că dimensiunea impresionantă provoacă în general o mare spaimă.
"Dragi locuitori din Kaliningrad, vă rugăm insistent să vă supravegheaţi animalele domestice!", a informat serviciul de presă, precizând că şarpele a fost prins şi redat proprietarului.
Spre deosebire de multe alte animale terestre, care produc căldura vitală a corpului din energia pe care şi-o iau din alimente, reptilele nu îşi pot genera propria căldură corporală.
Ele sunt animale care se bazează pe căldura mediului înconjurător pentru a-şi menţine temperatura corpului la parametri constanţi.
Multe specii îşi petrec intervale lungi de timp făcând băi de soare, adesea aplatizându-şi corpul, pentru a putea creşte suprafaţa care este încălzită de soare. Ca urmare, reptilele îşi pot menţine metabolismul la un nivel mult mai scăzut.