Antena 3 CNN Externe Un om de ştiinţă care studia ciuma, mort din cauza bacteriilor produse în laborator

Un om de ştiinţă care studia ciuma, mort din cauza bacteriilor produse în laborator

Un om de ştiinţă care studia ciuma, mort din cauza bacteriilor produse în laborator
22 Sep 2009   •   18:11

Un cercetător care studia ciuma a murit, în urma unei infecţii. Medicii cred că moartea omului de ştiinţă a fost provocată de o tulpină de bacterii mortale produse de laborator, informează Daily Mail.

Malcolm Casadaban a fost internat pe 13 septembrie în spital. Acesta a murit la scurt timp de la internare, au anunţat reprezentanţii Universităţii din Chicago la care lucra cercetătorul.

În urma autopsiei, specialiştii au descoperit că în sângele omului se aflau bacteriile produse în laborator. Până în prezent, experţii nu au stabilit modul în care Malcolm Casadaban a fost infectat cu bacteriile ucigaşe.

Tulpina utilizată de laboratoare nu provoacă boală la adulţii sănătoşi. Ea este folosită pentru vaccinuri menite să protejeze împotriva ciumei.

Experţii din domeniul sănătăţii au contactat toate persoanele care au intrat în contact cu cercetătorul. Până în prezent, nici una dintre persoanele care au intrat în contact cu omul de ştiinţă nu au dat semne de îmbolnăvire.


Bacteria Yersinia pestis, care provoacă ciuma, a apărut în secolul al XIV-lea, când a şi a ucis o treime din populaţia Europei. Ciuma se transmite, în special, prin muşcături sau prin contact cu un animal infectat. Însă, ultimul caz de transmitere de la persoană la persoană datează din 1924.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close