Antena 3 CNN Externe Un om a murit în incendiul de vegetaţie din Colorado, iar focul din California se extinde

Un om a murit în incendiul de vegetaţie din Colorado, iar focul din California se extinde

degajari fum incendiu vegetatie getty images
Persoana care a murit în incendiul de vegetaţie a fost găsită într-una din cele cinci locuinţe distruse, în apropiere de Parcul Naţional Munţii Stâncoşi. Sursa foto: Getty Images
02 Aug 2024   •   09:05

Incediul de vegetaţie din California, care avansează cu repeziciune, a dus la moartea a cel puţin o persoană, la poalele Munţilor Stâncoşi din Colorado, în timp ce pompierii din California se luptă pentru a ţine sub control cel mai mare incendiu din ţară, potrivit Reuters.

Persoana care a murit în incendiul de la Stone Canyon, la circa 32 de kilometri nord de Boulder, Colorado, a fost găsită miercuri, într-una din cele cinci locuinţe distruse, în apropiere de Parcul Naţional Munţii Stâncoşi, au declarat oficialii.

„Am găsit rămăşiţe umane într-una dintre locuinţe”, a declarat jurnaliştilor şeriful din comitatul Boulder, Curtis Johnson. „Deci, vă pot confirma că avem un mort asociat incendiului”, a spus el.

Johnson nu a oferit detalii privind identitatea persoanei decedate.

Incendiul de la Stone Canyon, în apropiere de Lyons, o comunitate de circa 2.000 de locuitori, a distrus peste 600 de hectare, de marţi după-amiază. 

Joi seară, 30 la sută din incendiu era sub control, potrivit lui Nathan Hallam, comandantul de la locul incendiului, care a adăugat că speră ca focul să se diminueze semnificativ până duminică sau luni.

Ordinele de evacuare au fost ridicate pentru tot Lyons, precum şi pentru unele zone la sud şi vest de incendiu.

Între timp, un alt incendiu se află la circa 457 de metri de unele case de la periferiile din sud-vest ale oraşului Denver. 

Incendiul de la Quarry a distrus o suprafaţă de 420 de acri până joi după-amiază, potrivit oficialilor locali. Pompierii încearcă să ţină focul la sud de o şosea şi să îl împiedice să ajungă la acele case.

Guvernatorul din Colorado, Jared Polis, a chemat în ajutor Garda Naţională din Colorado pentru a ajuta la îndepărtarea efectelor incendiilor. 

De marţi după-amiază, aerul uscat şi temperaturile ridicate au permis focului să se răspândească rapid într-o pădure de cherestea.

Incendiul de la Stone Canyon este unul din multele care au afectat, săptămâna aceasta, munţii din Colorado, ducând la noi evacuări.

În ţară, peste 29.000 de pompieri şi personal de sprijin se luptă cu 93 de incendii de vegetaţie majore, cuprinzând peste 2 milioane de acri, potrivit Centrului Naţional pentru Incendii.

Sezonul incendiilor de vegetaţie din ţară a început intens, crescând riscul ca resursele pentru combaterea lor să devină insuficiente. 

Centrul a cerut deja ajutorul pompierilor din Australia şi Noua Zeelandă, care vor sosi începând din 7 august, pentru a fi dislocaţi în Oregon şi Washington.

Incendiul de la Park, cel mai mare din California, a distrus peste 1.550 de kilometri pătraţi până joi dimineaţă, o zonă mai mare decât oraşul Los Angeles, afirmă oficialii din acest stat. 

Acesta este al cincilea cel mai mare incendiu din istoria statului şi ar putea deveni în curând al patrulea.

Aproape 6.000 de pompieri se luptă cu incendiu într-o zonă sălbatică din Central Valley, la circa 145 de kilometri nord de Sacramento, capitala statului. Acesta a distrus 437 de structuri şi a avariat 42, afirmă Cal Fire.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close