Antena 3 CNN Externe Un nou zgârie-nori va brăzda cerul Manhattan-ului. Nordstrom Tower va fi cea mai înaltă clădire din întreaga emisferă vestică

Un nou zgârie-nori va brăzda cerul Manhattan-ului. Nordstrom Tower va fi cea mai înaltă clădire din întreaga emisferă vestică

1.jpg
Foto: Reuters
13 Mai 2015   •   13:12

Panorama oraşului New York se pregăteşte să se îmbogăţească cu încă un turn zgârie-nori.

Noul proiect, Nordstrom Tower, va avea o înălţime de 547 de metri şi va fi cea mai înaltă construcţie din Manhattan şi din întreaga emisferă vestică.

Odată finalizată clădirea, turnul va fi cu doar 30 de cm mai mic decât One World Trade Center (1 WTC), ceea ce i-a determintat de arhitecţi să revină la schiţe şi să găsească o soluţie prin care să stabilească supremaţia cerului din metropola americană.
Ei au adăugat antenei din vârf încă 5,7 metri, iar termenul stabilit de constructori va fi complet în 2018.

Foto: Curbed NY/Twitter
Turnul va fi realizat sub patronajul companiei Extell, care a preferat să păstreze detaliile tehnice ale clădirii şi să nu le ofere încă publicităţii.

Arhitecţii Adrian Smith şi Gordon Gill sunt implicaţi în acest proiect temerar, ei având deja în portofoliu design-ul unora dintre cele mai înalte clădiri din lume. Cei doi şi-au pus semnătura şi pe proiectarea celui mai înalt turn din lume, Burj Khalifa, din Dubai, care are o înălţime de 828 metri.
Foto: New York YIMBY/Twitter
Un alt zgârie-nori, Turnul Regatului din Arabia Saudită este în plin proces de construcţie, dar înălţimea acestuia nu va fi ştiută decât atunci când va fi inaugurat.
Cu toate acestea, există zvonuri care susţin că această construcţie va fi cea mai înaltă, fiind prima clădire din lume care va depăşi înălţimea de 1 km (1001 m).

Nordstrom Tower va fi ridicat pe Strada 57, în zona denumită "Billionaires’ Row", iar clădirea va adăposti un magazin Nordstrom pe şapte etaje.

Turnul este unul dintre numeroasele zgârie-nori care se va întinde în sudul Parcului Central (Central Park).
Opozanţii acestui proiect se plâng că turnul va face o umbră imensă, care va acoperi zone vaste din oaza verde aflată în inima Manhattan-ului.

×
Subiecte în articol: New York Manhattan
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close