Antena 3 CNN Externe Un nou suspect, arestat în cazul uciderii lui Marian Cozma (VIDEO)

Un nou suspect, arestat în cazul uciderii lui Marian Cozma (VIDEO)

Un nou suspect, arestat în cazul uciderii lui Marian Cozma (VIDEO)
10 Feb 2009   •   15:20

Poliţiştii maghiari îl caută în continuare pe Ivan Sztojka, suspect în cazul uciderii handbalistului Marian Cozma. Doi dintre principalii suspecţi au fost reţinuţi de poliţiştii austrieci.
Anchetatorii au anunţat cap­turarea lui Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth, care fac parte din cercul de suspecţi în cazul crimei din Veszprem.
Cei doi suspecţi au fost opriţi de poliţiştii austrieci la 130 km de graniţa ungaro-austriacă pe Autostrada A2, în dreptul localităţii Bad Blumau. Ei au fost reţinuţi pe baza unui mandat de urmărire inter­naţională şi se află în arestul poliţiei din orăşelul Hartenberg.

Sandor Raffael este bănuit că ar fi înfipt cuţitul în handbalistul român. Gyozo Nemeth este considerat un suspect colateral. Deşi nu este autor direct al crimei, el făcea parte din grupul care a provocat incidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa sportivul român.
Un al suspect, Ivan Sztojka este în continuare căutat de poliţişti. Conform Poliţiei Ungare, extrădarea celor doi va dura aproximativ patru săptămâni.
Moartea lui Marian Cozma ar putea da naştere altui şir de violenţe. Extremiştii maghiari şi sârbi au anunţat că vor răzbuna moartea handbalistului român.
Tatăl lui Zarko Sesum, prietenul lui Marian care a fost şi el rănit în altercaţie, are o firmă de bodygurazi ai cărei membri sunt recrutaţi dintre luptătorii în războaiele din fosta Iugoslavie şi a promis că nu îi va lăsa nepedepsiţi pe criminali.
Răzbunare au promis şi extremiştii maghiari care s-au strâns la arena clubului şi i-au adus ultimul omagiu lui Marian.
Autorităţile maghiare condamnă şi ele crima a cărei victimă a fost Marian Cozma. Pe blogul său personal, premierul ungar Ferencz Gyurcsany a scris că ''Trebuie luate cele mai ferme măsuri împotriva violenţei, chiar dacă pentru acest lucru este nevoie să fie implicaţi mai mulţi poliţişti, mai multe mijloace şi mai multă onestitate".
Şeful Executivului de la Budapesta spune că apartenenţa la o anumită comunitate nu poate fi o scuză pentru astfel de acte de violenţă.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ungaria budapesta marian cozma
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close