Antena 3 CNN Externe Un nou avion britanic de spionaj va detecta inamicii din Afganistan

Un nou avion britanic de spionaj va detecta inamicii din Afganistan

Un nou avion britanic de spionaj va detecta inamicii din Afganistan
02 Dec 2008   •   23:54

Un avion de spionaj al Forţei Aeriene Regale (RAF) din Marea Britanie şi-a început operaţiunile din Afganistan. Aparatul de zbor poate detecta inamicii aflaţi la sol aflaţi la sol de la circa 11 kilometri altitudine, anunţă The Daily Telegraph.
Aeronava poartă numele de Sentinel R1. Acesata este de fapt un avion de afaceri modificat, cu două motoare, care este echipat cu tehnologii radar dintre cele mai sofisticate. Poate transmite imagini în mişcare, în timp real prin intermediul sateliţilor.
Avionul va asigura o pază mai bună pentru trupele de acolo, deoarece le va oferi imagini mai clare asupra poziţiilor unde se află inamicii. Radarul aparatului poate acoperi o suprafaţă de 322 de kilometri în lungime şi în lăţime. La bordul aparatului se află cinci persoane un pilot şi un copilot, doi interpreţi de imagine şi un comandant de misiune.
860 de milioane de lire sterline au fost cheltuite de Ministerul britanic al Apărării pe cinci astfel de avioane. Luna trecută, două dintre noile avioane au fost deja trimise la o bază din Orientul Mijlociu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Afganistan Marea Britanie
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close