Antena 3 CNN Externe Un ministru italian sare în apărarea românilor

Un ministru italian sare în apărarea românilor

Un ministru italian sare în apărarea românilor
07 Mai 2007   •   18:28

Ministrul Justiţiei din Italia, Clemente Mastella, a luat apărarea românilor în urma unor manifestări de rasism provocate recent de cazul Vanessa Russo, tânăra italiancă ucisă de o româncă în metrou la Roma. După cum informează un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al partidului Identitatea Românească (PIR, Partito dei Romeni d'Italia - partidul românilor din Italia), ministrul Clemente Mastella a subliniat încă o dată importanţa comunităţii româneşti în contextul italian.

Amintind că românii sunt cetăţeni comunitari şi deci au dreptul să trăiască liniştiţi pe teritoriul Italiei, Mastella a salutat delegaţia Partidului Românilor din Italia, prezentă în sală, şi a avertizat partidele din coaliţia guvernamentală în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă manifestările de rasism şi xenofobie la adresa românilor, legate de cazul Vanessei Russo, atrăgând atenţia asupra măsurilor de siguranţă necesare.

Ministrul Mastella a adus în discuţie şi problema populaţiei rrome şi a propus modelul german pentru a rezolva chestiunea populaţiei nomade. Adică populaţia care se declară nomadă trebuie să se comporte ca atare, neputând rămâne în acelaşi oraş pentru mai mult de 15 zile. Cine rămâne mai mult de 15 zile în acelaşi loc trebuie să respecte toate obligaţiile populaţiei cu reşedinţă fixă, respectiv să trimită copiii la şcoală şi să respecte toate obligaţiile ce decurg din acest lucru, a afirmat oficialitatea italiană.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close