Antena 3 CNN Externe Un militar din Mali s-a lăudat că va mânca ficatul dintr-un cadavru. Anchetă în armată după imaginile de o „atrocitate rară”

Un militar din Mali s-a lăudat că va mânca ficatul dintr-un cadavru. Anchetă în armată după imaginile de o „atrocitate rară”

emblema militara a armatei din mali
Armata din Mali a declanșat o anchetă după ce au apărut imagini cu un bărbat în uniformă militară care taie un cadavru în fața colegilor săi. FOTO: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2024   •   09:26

Armata din Mali a declanșat o anchetă după ce au apărut imagini cu un bărbat în uniformă militară care taie un cadavru în fața colegilor săi, a anunțat șeful armatei, care a vorbit despre un gest de o „atrocitate rară”, asemănătoare canibalismului.

Șeful armatei din Mali a adăugat că această acțiune nu este conformă cu valorile militare ale țării, scrie Jerusaelm Post.

Grupurile pentru drepturile omului și ONU au acuzat în mod repetat soldații din Mali de comiterea de abuzuri grave, inclusiv execuții și tortură, comise împotriva civililor suspectați de colaborare cu grupuri jihadiste care au declanșat o insurgență în Sahel din 2012. Armata a negat mereu acuzațiile de abuz.

Videoclipul șocant a ajuns viral pe rețeaua socială X marți, iar apoi a fost scos de pe platformă pentru încălcarea regulilor.

În imagini apare un bărbat în uniformă militară, purtând o insignă a Forțelor Armate din Mali, care spune că va mânca ficatul victimei. Un grup de bărbați în uniformă de camuflaj râd în jurul său în timp ce bărbatul taie cadavrul.

×
Subiecte în articol: mali armata canibalism
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close