Antena 3 CNN Externe Un medic implicat în moartea actorului Matthew Perry și-a recunoscut vina în fața instanței

Un medic implicat în moartea actorului Matthew Perry și-a recunoscut vina în fața instanței

matthew perry getty
Medicul a recunoscut că a contribuit în mod ilegal la furnizarea de ketamină către actorul hollywoodian | Sursă foto: Getty Images
de R.M.    |    03 Oct 2024   •   10:41

Un medic din Los Angeles suspectat că ar fi avut o legătură cu moartea prin supradoză de ketamină a actorului Matthew Perry, un star din serialul de televiziune „Friends”, a pledat vinovat miercuri în faţa unui tribunal din California, informează AFP, potrivit Agerpres.

Mark Chavez, în vârstă de 54 de ani, a recunoscut că a contribuit în mod ilegal la furnizarea de ketamină către actorul hollywoodian, care a interpretat personajul Chandler în serialul TV devenit cult.

Acest profesionist, căruia i s-a interzis să mai practice medicina, a evitat astfel un proces şi riscă până la 10 ani de închisoare, potrivit procurorilor federali din Statele Unite.

Sentinţa va fi pronunţată pe 2 aprilie 2025. Doctorul Chavez este doar unul dintre cei cinci suspecţi implicaţi în moartea actorului, conform justiţiei americane.

Moartea lui Matthew Perry, găsit inconştient într-un jacuzzi în octombrie 2023, i-a şocat pe fanii serialului "Friends" şi a provocat o avalanşă de omagii la Hollywood.

Actorul vorbise public despre problemele sale de dependenţă.

El lua ketamină sub supraveghere medicală, în cadrul unor şedinţe de terapie pentru depresie. Însă acest anestezic legal este folosit uneori în mod abuziv ca stimulent sau ca agent care induce starea de euforie, iar el a căzut din nou în dependenţă în toamna anului 2023, potrivit procurorilor federali americani.

Acea recidivă l-a dus în ghearele unor medici "fără scrupule", au afirmat autorităţile.

„Exploatarea” actorului

Potrivit anchetatorilor, un alt medic, Salvador Plasencia, a avut un rol mult mai important în alimentarea dependenţei lui Matthew Perry.

El este cel care ar fi organizat "exploatarea" actorului bolnav, a declarat Anne Milgram de la Agenţia federală antidrog (DEA) din Statele Unite.

„Mă întreb cât o să plătească idiotul ăsta”, scria doctorul Plasencia în septembrie 2023, într-un mesaj text descoperit de anchetatori. După decesul lui Matthew Perry, el „a falsificat dosarele medicale” în încercarea de a-şi legitima acţiunea, potrivit acuzării.

Salvador Plasencia urmează să fie judecat în martie 2025 şi pledează nevinovat. El riscă până la 120 de ani de închisoare.

Fiolele de ketamină i-au costat aproximativ 12 dolari pe medicii implicaţi în acest dosar, dar au fost revândute cu "2.000 de dolari" către actorul hollywoodian.

Cealaltă acuzată aflată în centrul dosarului este Jasceen Sangha, o vânzătoare de droguri cunoscută la Hollywood sub numele de "regina ketaminei".

Femeia americano-britanică în vârstă de 41 de ani a vândut flaconul de ketamină care l-a ucis pe actor şi riscă închisoarea pe viaţă. Ea urmează să fie judecată, de asemenea, în martie 2025 şi pledează nevinovată.

Ancheta a dezvăluit că unul dintre clienţii ei murise deja din cauza unei supradoze de ketamină în 2019.

Asistentul personal al lui Matthew Perry şi un intermediar sunt, de asemenea, urmăriţi penal.

Probleme îndelungate de dependenţă

Un adevărat fenomen cultural, serialul "Friends" a fost difuzat între 1994 şi 2004 şi a marcat o întreagă generaţie de telespectatori, prezentând aventurile unui grup de prieteni veseli din New York.

Dar, în culisele acestei producţii TV, Matthew Perry şi-a ascuns mult timp problemele cu care se confrunta în realitate adoptând comportamentul personajului său jovial, Chandler. Starul american s-a luptat multă vreme cu dependenţa de medicamente şi de alcool.

În volumul său de memorii, publicat în 2022, actorul a dezvăluit că a trecut prin 65 de episoade de sevraj, din cauza cărora a cheltuit peste 9 milioane de dolari.

De asemenea, el a precizat că a suportat mai multe operaţii chirurgicale legate de problemele cauzate de dependenţa sa de droguri, inclusiv o intervenţie de şapte ore la colon în 2018, din cauza cărora a afirmat public: „Ar trebui să fiu mort”.

Într-o apariţie la un post de televiziune cu puţin timp înainte de moartea sa, actorul hollywoodian a surprins publicul dezvăluind că suferea de anxietate severă "în fiecare seară" în timpul filmărilor de la serialul "Friends".

×
Subiecte în articol: medic Matthew Perry friends
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close