Antena 3 CNN Externe Un medic german a fost condamnat la moarte în Belarus, singura țară din Europa în care mai există pedeapsa capitală

Un medic german a fost condamnat la moarte în Belarus, singura țară din Europa în care mai există pedeapsa capitală

un barbat î?i face selfie în fa?a oglinzii
Un cetăţean german a fost condamnat la moarte în Belarus pentru "acte de terorism" FOTO: LinkedIn
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2024   •   16:26

Un cetăţean german a fost condamnat la moarte în Belarus, singura ţară din Europa care încă aplică pedeapsa cu moartea, după ce a fost acuzat de "acte de terorism" şi activităţi de mercenariat, potrivit ONG-ul Viasna.

Viasna a precizat, într-un comunicat, că are "confirmarea" faptului că Rico Krieger, despre care se crede că este medic militar şi are vârsta de 30 de ani, a fost condamnat la moarte pe 24 iunie de un tribunal din Minsk.

Potrivit acestei surse, cazul are legătură cu regimentul Kastus Kalinouski, format din belaruşi care luptă împotriva armatei ruse în Ucraina.

Viasna afirmă că Rico Krieger este vizat de şase capete de acuzare, inclusiv de "mercenariat", "acte de terorism" şi "crearea unei organizaţii extremiste".

El este acuzat, de asemenea, că a organizat "explozii" în Belarus, potrivit Viasna, care precizează că nu are alte informaţii în legătură cu acest subiect.

ONG-ul, interzis în Belarus şi al cărui fondator şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2022, Ales Bialiaţki, este încarcerat, afirmă că nu are informaţii precise cu privire la faptele de care este acuzat Krieger. Organizaţia reaminteşte doar că acesta este reţinut din noiembrie 2023.

De la invazia rusă în Ucraina, susţinută de regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, mai multe persoane au fost arestate în Belarus şi acuzate că au comis acte de sabotaj în favoarea Ucrainei.

Execuţiile în Belarus au loc cu armă de foc şi în cel mai mare secret: data lor nu este făcută publică, cadavrele deţinuţilor nu sunt returnate familiilor şi nicio informaţie nu este comunicată cu privire la locul înmormântării lor, scrie AFP citată de Agerpres.

Execuţiile se aplică doar în cazul bărbaţilor, în general autori ai mai multor crime.

×
Subiecte în articol: Belarus condamnat la moarte terorism
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close