Josef Freitag a început să utilizeze carne de cal provenind din landul Steiermark (sud) şi din Germania în urmă cu un an şi jumătate.
Calitatea şi gustul produselor s-au ameliorat şi, astfel, el a hotărât să continue, a declarat avocatul Franz Grossmann într-un interviu pentru televiziunea publică ORF.
"Cifra de afaceri a crescut cu 30%, deoarece cârnaţii erau mult mai buni", a declarat avocatul.
"Însă nimănui nu i-ar fi plăcut să mănânce carne de cal", a continuat avocatul, motiv pentru care antreprenorul a omis să precizeze acest lucru pe ambalajul celor două specialităţi la producerea cărora o foloseşte.
Ministrul regional al Sănătăţii a anunţat miercuri că a fost descopeiră carne de cal nedeclarată în aceste produse şi a cerut să fie imediat retrase de la vânzare.
Antreprenorul va fi nevoit să mai aştepte câteva zile până când va afla ce va păţi în justiţie, deoarece mărturisirile sale nu au fost încă transmise Parchetului din Klagenfurt (sud), a precizat o purtătoare de cuvânt a acestuia pentru agenţia APA.
"În opinia noastră, nu poate fi vorba despre o escrocherie", a declarat Grossmann, deoarece antreprenorul ar fi trebuit să utilizeze, în acest caz, o carne de proastă calitate sau să realizeze un profit considerabil, ceea ce nu este cazul, potrivit aceleiaşi surse.
Austria este, ca numeroase alte ţări europene, afectată de scandalul cărnii de cal nedeclarate, care a fost descoperită în tortelloni distribuiţi de Lidl, în lasagna congelată şi într-un kebab la Viena.