Hrana va fi dezvoltată artificial însă va avea aceleaşi proprietăţi, spune Mironov. “Cum vrei să fie la gust? O vrei un pic mai grasă, vrei porc, miel? Noi concepem exact ceea ce îţi doreşti. Putem crea textura”, a declarat cercetătorul.
Vladimir Mironov s-a gândit şi la un nume pentru carnea artificială: “Charlem”, prescurtarea de la Charleston Engineered Meat.
Va fi produsă în “carnerie” (carnery, n.r.), care ar putea fi o fabrică cu bioreactoare uriaşe sau unele de mărimea unei maşini de cafea, amplasate în supermarket-uri.
Pentru a-şi transpune în realitate acest vis, Vladimir Mironov are însă nevoie de finanţare masivă de la guvernul american. “Este o tehnologie radicală. Dezvoltarea unei noi tehnologii costă, în medie, un miliard de dolari. Noi nu avem nici un milion de dolari”, a spus Mironov. Pentru moment, el conduce cercetările pentru dezvoltarea ţesuturilor umane artificiale, sau pentru creşterea organelor umane.