Antena 3 CNN Externe Un judecător a obligat o adolescentă aflată într-o excursie să poarte cătușe și haine de deținut după ce aceasta a adormit în tribunal

Un judecător a obligat o adolescentă aflată într-o excursie să poarte cătușe și haine de deținut după ce aceasta a adormit în tribunal

fata adolecenta trista- getty
Tânara se afla într-o excursie de studiu la un Tribunal din Detroit. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    15 Aug 2024   •   23:44

Un judecător din Detroit a forțat o fată de 15 ani să poarte cătușe și haine de deţinut, după ce a observat că eleva a adormit în timpul unei excursii de studiu la tribunalul său. Mai mult, judecătorul a vrut să o bage şi în detenţie juvenilă pe motiv că i-a displăcut atitudinea ei şi a argumentat că astfel a dorit să-i arate „cum trebuie să te comporți într-o sală de judecată", scrie BBC şi AP.

Tânăra participa la o vizită organizată de The Greening of Detroit, un grup non-profit de mediu. În timpul vizitei, judecătorul King a observat că fata dormea, a raportat WXYZ. Pentru a-i da o lecție magistratul a decis să oblige fata să poarte cătuşe şi haine de deţinut. 

„Am vrut ca această situaţie să arate și să se simtă foarte reală pentru ea, chiar dacă probabil nu există șanse reale să o pun în închisoare. A fost versiunea mea de ‘Scared Straight’”, a spus judecătorul King, referindu-se la un documentar despre tinerii infractori din New Jersey.

„Dacă adormi din nou în sala mea de tribunal, te voi duce în spate, înțeles?” a spus judecătorul, conform unui videoclip cu remarcile sale.

King a făcut apoi ca fata să se schimbe în haine de închisoare și să poarte cătușe. Mai mult, a amenințat-o și cu detenție juvenilă înainte de a o elibera.

„A fost întreaga ei atitudine și întreaga ei dispoziție care m-au deranjat,” a spus King pentru WXYZ. „Am vrut să ajung la ea, să-i arăt cât de serios este acest lucru și cum trebuie să te comporți într-o sală de tribunal.” 

„Voi face tot ce trebuie pentru a le prezenta aceste situaţii cât mai real ca acești copii să nu ajungă vreodată aici în fața mea,” a spus judecătorul.

Mama fetei, Latoreya Hill, a spus presei locale: „Ai vrea ca cineva să-ți trateze copilul așa? Să o umilească în fața întregii lumi și a prietenilor ei, să o facă să se simtă și mai rău în legătură cu situația ei.”

The Greening of Detroit a emis o declarație, spunând că „tânăra a fost traumatizată.”

„Deși judecătorul încerca să transmită o lecție de respect, metodele sale au fost inacceptabile,” a spus președinta Marissa Ebersole Wood.

„Grupul de elevi ar fi trebuit să fie pur și simplu rugat să părăsească sala de tribunal dacă credea că sunt lipsiți de respect.”

Judecătoarea Aliyah Sabree, care ocupă funcția de lider nr. 2 la tribunal, a emis o declarație miercuri seara, spunând că atitudinea lui King „nu reflectă standardele pe care le susținem la Tribunalul Districtual 36.”

„Sunt angajată să abordez această problemă cu cea mai mare diligență,” a spus Sabree.

„Existau atât de multe alte moduri în care putea fi ajutată acea fată să învețe,” a spus Larry Dubin, profesor la facultatea de drept a Universității din Detroit Mercy.

King a spus pentru WXYZ că a discutat cu părinții fetei și a oferit să fie mentorul ei.

×
Subiecte în articol: judecator Detroit adolescenta
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close