Antena 3 CNN Externe Un înotător maratonist de 60 de ani s-a rătăcit pe Lacul Michigan după ce a pierdut bateriile GPS-ului: Am avut halucinaţii

Un înotător maratonist de 60 de ani s-a rătăcit pe Lacul Michigan după ce a pierdut bateriile GPS-ului: Am avut halucinaţii

Jim Dreyer - Facebook
Jim Dreyer, al cărui poreclă este „Rechinul”, a mai traversat Lacul Michigan în 1998. Sursa foto: Facebook Jim Dreyer
de Claudia Popovici    |    19 Aug 2024   •   23:05

Un înotător profesionist, în vârstă de 60 de ani, care încerca să traverseze Lacul Michigan într-o cursă maraton de 128 de kilometri, a renunțat în a treia zi, după ce a înotat 96 de kilometri, când a realizat că a pierdut două baterii pentru un dispozitiv GPS crucial și a ajuns pe un curs greșit, scrie AP. 

Jim Dreyer, în vârstă de 60 de ani, a fost scos din apă joi, după ce înotase 96 de kilometri. El a spus că înotase din Michigan până în Wisconsin ore în șir fără un GPS, bazându-se doar pe o busolă de încheietură și pe observarea cerului și a valurilor.

O barcă de suport a ajuns la el și i-a spus că înotase toată ziua către nord — „în direcția greșită”, a spus Dreyer, care plecase din Grand Haven marți.

„Ce lovitură!” a spus el „Ar fi trebuit să fiu pe ultima porțiune, bine intrat în apele din Wisconsin, cu aproximativ 23 de mile (37 de kilometri) rămase. În schimb, mai aveam 47 de mile (75 de kilometri) de parcurs, iar fereastra de vreme bună urma să se închidă curând.”

Dreyer a spus că „creierul său era în ceață” și avea halucinații despre un zid de oțel — „mi-am băgat mâna direct prin el”  și despre nave de marfă. A calculat că ar mai fi avut nevoie de câteva zile pentru a ajunge la Milwaukee, dar era prognozată o creștere a valurilor de 9 picioare (2,7 metri).

„Cerul nopții nu mai putea să-mi fie de ajutor, dar încă puteam vedea lumina Milwaukee-ului prin toate stelele din Calea Lactee și prin șerpii strălucitori. Așa că am continuat să urmez acea lumină.

Apoi, spre marea mea dezamăgire, lumina Milwaukee-ului a început să se estompeze. M-am oprit și m-am uitat în jur disperat și am găsit o altă lumină strălucitoare într-o direcție ușor diferită. Așa că am început să urmăresc acea lumină. Dar, și acea lumină a început să se estompeze. Din nou, am găsit o altă lumină strălucitoare, am schimbat direcția și am urmărit acea lumină. Acest lucru s-a întâmplat în mod repetat... un fals început după altul. Ciudat, busola părea să confirme de fiecare dată că mergeam în direcția corectă, ceea ce nu are niciun sens

La acest nivel de halucinații, oare și citirile busolei mele erau halucinații?

A fost o noapte pierdută, atât la propriu, cât și la figurat. Eram pierdut în mijlocul Lacului Michigan. De la apus până la răsărit, am înotat mai mult în cercuri și nu am făcut aproape niciun progres. Ce mult efort risipit",  a declarat el unei publicaţii locale. 

„Cu toții știam că succesul era acum puțin probabil și că salvarea era necesară dacă aș fi continuat,” a spus Dreyer.

Dreyer, a cărui poreclă este „Rechinul”, a traversat Lacul Michigan în 1998, pornind din Two Rivers, Wisconsin, și terminând în Ludington, Michigan. Cu toate acestea, trei încercări de a repeta performanța de vara trecută nu au fost reușite.

Săptămâna trecută, Dreyer trăgea după el o barcă gonflabilă cu hrană și provizii. În a doua zi, s-a oprit pentru a lua baterii AA proaspete pentru a menține funcționarea dispozitivului GPS. Însă, în timpul procesului, a spus că, cumva, a pierdut punga în lac.

Avea doar o busolă și natura din jur pentru a-l ajuta să continue să se deplaseze spre vest.

„A fost un accident, dar a fost vina mea,” a spus Dreyer despre pierderea bateriilor. „Este o situație greu de acceptat.”

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close