Antena 3 CNN Externe Un înalt prelat musulman cere folosirea forţei împotriva jihadiştilor

Un înalt prelat musulman cere folosirea forţei împotriva jihadiştilor

jihadisti.JPG
20 Noi 2015   •   23:24

Marele muftiu al Bosniei, Husein Kovazovic, le-a cerut, vineri, autoritatilor tarii balcanice sa foloseasca forta impotriva islamistilor radicali, la doua zile dupa asasinarea a doi militari bosniaci intr-un atac calificat drept "terorist".

"Sceleratii nu reprezinta credinta nimanui si nu apartin mai ales comunitatii noastre, a binelui si a pacii. A avea compasiune fata de ei este un pacat", a declarat Kovazovic, relateaza AFP.

Le cer autoritatilor sa impiedice prin forta (actiunile) tuturor celor care raspandesc ura si fac apel la teroare", a declarat seful religios al musulmanilor din Bosnia, unde aceasta comunitate reprezinta 40% din cei 3,8 milioane de locuitori.

"Este necesar acum sa ne trezim toti si sa nu-i permitem 'raului' sa ne invinga", a spus muftiul in predica sa rostita in fata mai multor sute de credinciosi stransi in principala moschee din Sarajevo.

Doi militari bosniaci au fost ucisi miercuri seara in apropiere de o cazarma la periferia Sarajevo de un barbat inarmat care a tras cu o arma automata in timp ce ei se aflau intr-o casa de pariuri. Dupa atac, barbatul s-a retras intr-o casa, care a fost inconjurata de politie.

El s-a sinucis detonand un dispozitiv exploziv. Autoritatile au indicat ca atacatorul avea legaturi cu medii islamiste in timp ce parchetul intreprinde o ancheta privind "un atac terorist".

×
Subiecte în articol: jihadisti
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close