Antena 3 CNN Externe „Un geniu preţios”, „Frumoasă, autentică şi sinceră”. Schimb de dulcegării zgomotoase între Giorgia Meloni şi Elon Musk la New York

„Un geniu preţios”, „Frumoasă, autentică şi sinceră”. Schimb de dulcegării zgomotoase între Giorgia Meloni şi Elon Musk la New York

Musk ?i Meloni se privesc
Meloni şi Musk au făcut întrecere de laude unul la adresa celuilalt. Foto: Captură video Twitter
de Adrian Dumitru    |    24 Sep 2024   •   14:53

Prim-ministra italiană, Giorgia Meloni, l-a acoperit de laude şi de dulcegării pe miliardarul Elon Musk în timpul unei gale de la ONU în cadrul căreia lidera guvernului de la Roma a fost premiată, iar Musk a fost invitat să o prezinte, relatează Politico.

Luni noapte, prestigiosul think tank Atlantic Council şi-a organizat celebra gală de decernare a râvnitului premiu Global Citizens. Giorgia Meloni, vedeta serii din acest an, a cerut ca Elon Musk să o prezinte în faţa audienţei, o decizie care a provocat proteste şi critici intense din partea membrilor personalului think-tank-ului.

Totuşi, criticile au fost înăbuşite înainte de gală pentru că la eveniment a părut că totul este perfect pentru Musk şi Meloni care şi-au adresat zgomotos cuvinte de laudă şi de elogiu.

Musk a prezentat-o pe prim-ministra italiană drept „o persoană chiar mai frumoasă pe dinăuntru decât pe dinafară, autentică, sinceră şi atentă”. La rândul ei, Meloni l-a numit pe Musk „un geniu preţios”.

Nu este prima oară când cei doi se întâlnesc – anul trecut, Meloni l-a primit pe Musk la reşedinţia ei oficială de la Roma, unde au discutat despre interesele lor comune, precum sporul natural în scădere al Occidentului şi potenţialul Inteligenţei Artificiale. În plus, Musk a fost un oaspete important la festivalul găzduit de partidul neofascist al prim-ministrei italiene.

În discursul ei, Meloni a simţit nevoia să-şi prezinte din nou viziunea despre lume – după ce a vorbit scurt despre susţinerea Italiei pentru Ucraina, Meloni şi-a prezentat din nou perspectiva despre „valorile” Occidentului şi despre „civilizaţia occidentală construită de-a lungul secolelor”.

„Patriotismul este răspunsul cel mai bun la problema declinismului”, a spus ea, punând la îndoială teza declinului inevitabil al Occidentului.

Şefa guvernului italian a vorbit în limba engleză, un moment neobişnuit pentru ea, şi a fost ovaţionată zgomotos de Musk, care stătea la masă lânga mama lui.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close