Antena 3 CNN Externe Un fost ostatic acuză: poliţia afgană este complicea talibanilor

Un fost ostatic acuză: poliţia afgană este complicea talibanilor

Un fost ostatic acuză: poliţia afgană este complicea talibanilor
12 Oct 2007   •   08:08

Poliţiştii din Afganistan sunt complicii talibanilor. Această acuzaţie gravă aparţine cetăţeanului german eliberat săptămâna aceasta de talibani, după aproape trei luni de captivitate. Informaţiile oficiale arată că bărbatul se află acum în Germania. La scurt timp după eliberare, inginerul german luat ostatic în Afganistan a povestit prin telefon la un post privat de radio din ţara sa natală cum a ajuns pe mâinile talibanilor.

A plecat împreună cu un alt german şi cinci afgani să inspecteze o instalaţie care necesita unele reparaţii. Pentru a ajunge în zona respectivă, au cerut ajutorul poliţiei afgane, care urma să le asigure securitatea. Zece poliţişti înarmaţi i-au însoţit o bună bucată de drum, până când şi-au făcut apariţia talibanii înarmaţi. „Poliţiştii s-au oprit şi i-au aşteptat pe talibani să-i întâmpine. Poliţia le-a spus înainte că vom veni, întrucât, de obicei, în acea zonă, nu există talibani. Deci a fost o înţelegere între ei”, povesteşte germanul.

În perioada care a urmat capturării, cei şapte ostatici au fost ţinuţi în munţi. Germanul a povestit la radio că au trăit în condiţii foarte dure şi au fost obligaţi să doarmă sub cerul liber. În plus, celălalt inginer german a fost împuşcat mortal. În schimb, cei şase ostatici rămaşi în viaţă au fost eliberaţi, chiar dacă autorităţile germane au refuzat să se conformeze cererii talibanilor de a-şi retrage trupele din Afganistan. În aceeaşi zi, inginerul a fost cazat la Ambasada germană din Kabul, iar o zi mai târziu, el a fost trimis în sfârşit acasă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close