Antena 3 CNN Externe Un fost medic de la Casa Albă este îngrijorat cu privire la facultățile mintale ale lui Donald Trump

Un fost medic de la Casa Albă este îngrijorat cu privire la facultățile mintale ale lui Donald Trump

donald trump
Donald Trump. Sursa foto: Getty Images
de Mihai Paul    |    25 Sep 2024   •   21:18

Experți importanți în sănătate mintală, inclusiv un fost medic de la Casa Albă, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la facultățile mintale ale lui Donald Trump, sugerând că acesta prezintă semne de „declin cognitiv”, conform The Independent.

Mai mulți experți au declarat că îngrijorările lor cu privire la candidatul republican la președinție sunt similare cu cele pe care le-au avut cu privire la președintele Joe Biden înainte ca acesta să se retragă din cursă, avertizând că Trump pare „să fi pierdut contactul cu realitatea”, așa cum reiese din discursurile „incoerente” ale bărbatului în vârstă de 78 de ani și din prestația „neregulată” din cadrul dezbaterilor.

Aceștia se alătură unui număr tot mai mare de profesioniști din domeniul sănătății mintale care solicită teste cognitive independente și obiective pe măsură ce alegerile din noiembrie se apropie.

Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a confruntat cu o avalanșă de întrebări cu privire la capacitatea sa mentală de a rezista încă patru ani în funcție, după dezbaterea dezastruoasă cu Trump din iunie, când s-a împiedicat în mod repetat de cuvintele sale și a rămas pe dinafară. Acum, toți ochii sunt ațintiți asupra lui Trump, care este predispus la incoerenţe și declaraţii bizare.

Acest lucru a fost pe deplin afișat la mitingul de luni seară din Pennsylvania, unde Trump a fost ironizat din cauza unei declaraţii incoerente.

 El a spus despre Kamala Harris: „Ea a avut celălalt interviu cu celălalt tip care a fost un tip de treabă, cred că din Philadelphia, din Pennsylvania, a fost un tip de treabă, el a întrebat-o toate aceste [inaudibil] - zilnic ia - ei nu iau ca mine! Oricine vrea să meargă, du-te ce naiba diferențe fac - ei au - și cât de necinstit a fost ABC...”, a spus incoerent Trump fără a lămuri auditoriul despre ce vorbeşte.

La începutul acestei luni, un profesor de psihiatrie de la Weill Cornell Medical College, Richard A. Friedman, a declarat că a fost „alarmat” de ceea ce a văzut în timpul dezbaterii lui Trump din 10 septembrie. Într-un articol de opinie pentru The Atlantic, acesta a declarat că Trump „a prezentat unele tipare izbitoare, deși familiare, care sunt observate în mod obișnuit în rândul persoanelor aflate în declin cognitiv”.

 

 

×
Subiecte în articol: Trump biden harris Alegeri SUA
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close