Dronele par să aducă o fărâmă de speranţă în ceea ce priveşte poluarea tot mai masivă şi pentru replantarea copacilor.
O dronă "start-up" are "de gând" să contracareze defrişările la scară industrială folosind reîmpădurire tot la scară industrială.
BioCarbon Inginerie vrea să folosească drone pentru replantarea copacilor, utilizând tehnologia. Astfel, se pot face până la un miliard de replantări pe an, toate fără a fi nevoie să pună piciorul pe pământ.
26 miliarde de copaci ard în fiecare an, în timp ce numai 15 miliarde sunt replantate. Dacă va avea succes, iniţiativa ar putea contribui la contracararea acestui deficit.
Sistemul BioCarbon pentru plantare este într-adevăr destul de sofisticat, şi ar trebui să ofere o absorbţie mai bună decât semănat tradiţional pe calea aerului.
În primul rând, dronele zboară deasupra unei zone şi raporteză cu privire la potenţialul său de restaurare, apoi coboară la doi sau trei metri deasupra solului, de unde împrăştie seminţele, care sunt pre-germinate şi acoperite cu un hidrogen nutritiv.
Fletcher nu pretinde că metoda este la fel de bun ca şi cea pe cale naturală, dar este mult mai rapidă.
Cu doi operatori care deservesc mai multe drone, el crede că ar trebui să fie posibilă replantarea până la 36.000 de copaci pe zi, şi ar putea economisi 15% din costul metodelor tradiţionale.