Antena 3 CNN Externe Un elveţian a zburat cu aripi motorizate după ce a sărit de la 2.400 de metri altitudine

Un elveţian a zburat cu aripi motorizate după ce a sărit de la 2.400 de metri altitudine

Un elveţian a zburat cu aripi motorizate după ce a sărit de la 2.400 de metri altitudine
Foto: Antena 3
06 Noi 2010   •   15:30

Un elveţian a reuşit să zboare şi chiar să facă unele cascadorii la înălţime cu ajutorul unor aripi motorizate. Îndrăzneţul a sărit dintr-un balon cu aer cald, de la o altitudine de 2.400 de metri.

Yves Rossy a sărit din balon, purtând un costum echipat cu aripi motorizate. Imediat ce s-a aflat în aer, el a pornit  propulsoarele, şi a făcut câteva cascadorii. Spre deliciul jurnalişilor aflaţi la sol.

După câteva minute însă, bărbatul a fost nevoit să revină cu picioarele pe pământ. El şi-a deschis paraşuta şi a aterizat în siguranţă în aplauzele celor prezenţi.

Nu este pentru prima dată când numele lui Yves Rossy se leagă de astfel de isprăvi îndrăzneţe. La 51 de ani, bărbatul este cunoscut pentru hobby-urile sale excentrice. În 2008, el a devenit primul om din lume care a zburat peste Canalul Mânecii cu ajutorul aripillor motorizate. Iar apoi, a traversat Alpii Elveţieni folosind acelaşi echipament. Acum, temerarul spune că mai are un vis-  să planeze peste Marele Canion, în costumul său cu aripi.

 


×
Subiecte în articol: zbor balon
Citeste mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close