Antena 3 CNN Externe Un elicopter cu 22 de oameni la bord a dispărut, în Rusia

Un elicopter cu 22 de oameni la bord a dispărut, în Rusia

elicopter
Un elicopter cu 22 de oameni la bord a dispărut, în Rusia. Foto: Getty Images
de I.C.    |    31 Aug 2024   •   12:31

Un elicopter Mi-8 cu 22 de persoane la bord a dispărut sâmbătă de pe radar în Extremul Orient al Rusiei, unde accidentele cu aparate de zbor, adesea învechite, rămân frecvente, au anunţat autorităţile regionale.

"Un elicopter Mi-8 (...) cu 22 de persoane la bord - 19 pasageri şi trei membri ai echipajului - a dispărut de pe radar", a declarat guvernatorul regiunii Kamceatka, Vladimir Solodov, într-un video postat pe Telegram, conform AFP, preluată de Agerpres.

"A fost efectuată o survolare a zonei, care, din păcate, nu a dat niciun rezultat", în special din cauza vizibilităţii reduse, a adăugat el.

Un grup de salvatori şi două elicoptere au fost transportate de urgenţă la presupusul loc al prăbuşirii, în peninsula Kamceatka, au indicat autorităţile ruse.

MI-8 este un elicopter militar de fabricaţie sovietică.

Kamceatka, peninsulă vulcanică, este renumită pentru peisajele sale magnifice, pe care turiştilor le place să le survoleze cu elicopterul, pentru un bilet de acces adesea foarte scump.

Accidentele de avion şi elicopter sunt destul de frecvente în Extremul Orient Rus, o regiune sălbatică şi îndepărtată.

În august 2021, un elicopter Mi-8 cu 16 persoane la bord, dintre care 13 turişti, s-a prăbuşit într-un lac din Kamceatka, din cauza vizibilităţii slabe. Accidentul s-a soldat cu moartea a opt persoane.

În luna iulie a aceluiaşi an, un avion de linie s-a prăbuşit cu 22 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord, în timp ce era pe cale să aterizeze în peninsula vulcanică, fără a lăsa supravieţuitori.

×
Subiecte în articol: Rusia Kamceatka elicopter
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close