Antena 3 CNN Externe Un elicopter al armatei britanice s-a prăbușit în timp ce făcea manevre pe timp de noapte în Canalul Mânecii. Un marinar a murit

Un elicopter al armatei britanice s-a prăbușit în timp ce făcea manevre pe timp de noapte în Canalul Mânecii. Un marinar a murit

Merlin Mk4 in zbor
Elicopter de tip Merlin Mk4. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    05 Sep 2024   •   17:52

Un marinar al Marinei Regale Britanice a murit după ce un elicopter de tip Merlin Mk4 s-a prăbușit în Canalul Mânecii, în apropiere de coasta orașului Dorset, în timpul unui zbor de exercițiu pe timp de noapte, relatează The Guardian.

Doi alți membri ai echipajului au fost salvați după prăbușire. Accidentul a avut loc în timpul antrenamentelor cu portavionul HMS Queen Elizabeth.

Joi după-amiază, premierul Keir Starmer a reacționat spunând că este „profund întristat să audă de moartea tragică a unui membru al Marinei Regale”.

„Cu mare tristețe anunțăm că un membru al Marinei Regale a murit după un incident la antrenamente noaptea trecută. Gândurile noastre sunt cu familia acestuia – care a fost informată – și cu toți cei afectați de această tragedie. O investigație va fi efectuată.

Incidentul a implicat un elicopter Merlin Mk4 în Canalul Englez, în apropiere de Dorset, acesta prăbușindu-se în timp ce executa manevre pe timp de noapte, alături de HMS Queen Elizabeth. Nu au existat alte decese”, a transmis Marina Regală.

John Healey, ministrul britanic al apărării, a confirmat că o investigație este în desfășurare.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close