Antena 3 CNN Externe Un dispecer la serviciul de urgenţă şi-a salvat propriul copil după ce a răspuns la apelul soţiei sale (VIDEO)

Un dispecer la serviciul de urgenţă şi-a salvat propriul copil după ce a răspuns la apelul soţiei sale (VIDEO)

Un dispecer la serviciul de urgenţă şi-a salvat propriul copil după ce a răspuns la apelul soţiei sale (VIDEO)
16 Feb 2010   •   12:50

Un veteran de război american a salvat viaţa propriului său copil... prin telefon. Dispecer la serviciul de urgenţă, bărbatul a răspuns chiar el la apelul soţiei sale, disperată că bebeluşul nu mai respira. Fostul militar şi-a păstrat sângele rece şi a dat instrucţiuni care l-au readus la viaţă pe copil.

Micuţul Jacob este acum la fel de vioi ca orice bebeluş de şase luni. Dar lucrurile stăteau cu totul altfel cu mai puţin de două săptămâni în urmă.

Janna Scott recunoscuse imediat, la celălalt capăt al firului, vocea soţului ei Chris, dispecer la serviciul de urgenţă. Acesta a recunoscut-o şi el. Dar amândoi ştiau că nu au vreme de pierdut cu politeţuri.

"Am încercat doar să mă separ de relaţia personală, ca să-mi fac treaba cât se poate de profesionist", susţine bărbatul.

Chris Scott nu şi-a pierdut niciun moment calmul. El i-a spus soţiei să lovească uşor pe spate copilul, ca să-l facă să tuşească şi să scape de o bucăţică de plastic care-l împiedica să respire.

Janna este convinsă că soţul său i-a salvat viaţa băieţelului. Modest, Chris subliniază că ar fi făcut exact acelaşi lucru pentru oricine.

"Aşa sunt eu la fiecare apel. Îmi păstrez calmul, nimic nu mă tulbură prea tare", spune bărbatul.

Chris este rezervist al infanteriei marine şi a încheiat recent un stagiu în Irak, unde, fireşte, şi-a putut exersa stăpânirea de sine în situaţii şi mai grele.





Antena 3


×
Subiecte în articol: salvat copil
Parteneri
x close