Antena 3 CNN Externe Un consilier al lui Biden lansează ipoteza ca SUA să desfăşoare mai multe arme nucleare strategice

Un consilier al lui Biden lansează ipoteza ca SUA să desfăşoare mai multe arme nucleare strategice

Statele Unite ar putea repoziționa arme nucleare strategice

joe Biden
Un consilier al lui Biden lansează posibilitatea ca SUA să desfăşoare mai multe arme nucleare strategice
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2024   •   15:26

Statele Unite ar putea fi nevoite să desfăşoare mai multe arme nucleare strategice în următorii ani pentru a descuraja ameninţările tot mai mari din partea Rusiei, Chinei şi a altor adversari, a declarat un consilier principal al Casei Albe, conform The New York Times.

Pranay Vaddi, cel mai înalt oficial al Consiliului de Securitate Naţională pentru controlul armelor, a vorbit despre „o abordare mai competitivă” a controlului armelor.

„În absenţa unei schimbări a arsenalelor adverse, putem ajunge în următorii ani într-un punct în care este necesară o creştere faţă de numărul actual de arme dislocate. Trebuie să fim pe deplin pregătiţi să executăm, dacă preşedintele ia această decizie”, a spus el Asociaţiei pentru Controlul Armelor.

„Dacă va veni acea zi, va avea ca rezultat concluzia că sunt necesare mai multe arme nucleare pentru a descuraja adversarii noştri şi pentru a proteja poporul american şi aliaţii şi partenerii noştri”, a adăugat consilierul.

În prezent, SUA respectă o limită de 1.550 de focoase nucleare strategice desfăşurate, stabilită în Tratatul START din 2010 cu Rusia.

Putin spune că e pregătit să folosească armele nucleare tactice dacă Rusia e amenințată: „Avem bombe de 75 de kilotone”

Președintele rus a declarat că „dacă suveranitatea și integritatea Rusiei sunt amenințate, putem folosi toate mijloacele, conform doctrinei nucleare”.

Vladimir Putin spune că Rusia are arme nucleare care nu sunt doar pentru descurajare, ci pot fi folosite.

„Avem arme nucleare de 70-75 de kilotone. Din nu știu ce motive, occidentul crede că Rusia nu le va folosi niciodată”, a declarat Putin la o întâlnire cu redactorii-șefi ai agențiilor de presă străine.

Vladimir Putin a transmis că Rusia va trece la fapte, dacă va fi pusă în fața unui pericol.

„Dacă acțiunile cuiva amenință suveranitatea noastră de integritate teritorială, putem folosi toate mijloacele de care dispunem.

Nu poate fi tratată ușor, superficial (n.r. amenințarea). Trebuie să fii profesionist. Sper ca toată lumea să trateze astfel de probleme cu soluții de acest gen”, a declarat președintele Federației Ruse.
 

×
Subiecte în articol: biden arme nucleare Pranay Vaddi Joe Biden
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Casa Albă neagă informațiile că Biden se gândește să se retragă
x close