Antena 3 CNN Externe Un congresman democrat, prieten cu Joe Biden, spune că președintele nu l-a recunoscut la Ziua Z: "O revelație devastatoare"

Un congresman democrat, prieten cu Joe Biden, spune că președintele nu l-a recunoscut la Ziua Z: "O revelație devastatoare"

Seth and Joe Zuma Abaca
Congresmanul democrat de Massachusetts, Seth Moulton (stânga) și președintele american Joe Biden (dreapta). Surse foto: hepta / Zuma Press / Abaca Press
de Adrian Iclozan    |    20 Iul 2024   •   07:00

Democratul Seth Moulton, membru al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, a dezvăluit vineri, într-un editorial, că președintele Joe Biden, cu care are o relație de amiciție de lungă durată, nu l-a recunoscut anul acesta, în Normandia.

Ambii participau acolo la ceremoniile ocazionare de împlinirea a 80 de ani de la debarcarea aliaților în Franța, în Al Doilea Război mondial, notează CNN.

Acest congresman de 45 de ani din Massachusetts i-a cerut anterior lui Biden să se retragă din cursa prezidențială, în urma dezbaterii televizate de CNN cu Donald Trump, amintește sursa citată.

În editorialul menționat de CNN, Moulton a detaliat relația sa de lungă durată cu președintele. El a evocat momentele în care însuși Biden făcea campanie pentru mai tânărul politician, îl invita la micul dejun și îi servea drept mentor pentru activitatea în Congres.

"De fiecare dată când ne încrucișam drumurile și îi atrăgeam atenția, avea zâmbetul acela mare și larg și spunea cât de bucuros era să mă vadă", a scris congresmanul.

"Mai recent, l-am văzut într-un grup restrâns în Normandia, la cea de-a 80-a aniversare a Zilei Z. Pentru prima dată, nu părea să mă recunoască. Desigur, acest lucru se poate întâmpla oricui, pe măsură ce îmbătrânește. Însă, în timp ce urmăream dezbaterea dezastruoasă de acum câteva săptămâni, a trebuit să recunosc că ceea ce am văzut în Normandia era parte dintr-o problemă mai profundă. A fost o revelație devastatoare, și nu pentru că o persoană la care țin a avut o noapte grea, ci pentru că totul depinde de capacitatea lui Biden de a-l învinge pe Donald Trump în noiembrie", a adăugat el.

"Acest lucru este mai important decât un președinte sau un partid. Este vorba despre America. Haideți să câștigăm aceste alegeri, domnule președinte, și, în acest proces, să ne asigurăm de persistența moștenirii dumneavoastră, după o viață întreagă în serviciul țării noastre", a concluzionat Seth Moulton.

NBC: Membrii familiei Biden ar fi discutat deja cu președintele despre retragerea acestuia

Membrii familiei președintelui Joe Biden au discutat despre cum ar putea arăta o ieșire a acestuia din campania prezidențială, relatează NBC News, care citează, la adăpostul anonimatului, două persoane familiarizate cu discuțiile. 

Idee generală a fost că orice plan de retragere - în cazul în care Biden decide să facă acest pas - ar trebui să lase Partidul Democrat în cea mai bună poziție pentru a-l învinge pe fostul președinte Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

În prim-planul discuțiilor s-a aflat impactul campaniei asupra sănătății lui Biden, a familiei sale și a stabilității țării, potrivit NBC News.

Sursa citată comentează că perspectiva ca Biden să ia în considerare retragerea din cursa prezidențială este "o evoluție extraordinară", după ce președintele a declarat în repetate rânduri că nu va renunța să candideze pentru un nou mandat la Casa Albă în numele Partidului Democrat.

Informațiile publicate de NBC News au fost negate de Andrew Bates, un purtător de cuvânt al președinției americane.

"Asta nu se întâmplă. Punct", a spus el în legătură cu presupusele discuții din familia Biden legate de retragerea președintelui din campania pentru realegere.

"Persoanele care fac aceste afirmații nu vorbesc în numele familiei sau al echipei președintelui și aceste persoane vor afla că se înșală. Păstrați-vă încrederea", a adăugat acest oficial de la Casa Albă.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close